Fläskfilégryta med gröna oliver

Betyg (1-5):
4.22 (9 betyg)

Gryta med fläskfilé, tomat och oliver, serveras med kokt pasta. En gryta perfekt att servera när många middagsgäster väntas.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 600 g fläskfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 msk olja
  • 400 g krossade tomater
  • 150 g urkärnade gröna oliver
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 320 g pasta

Gör så här

  1. Putsa och skär köttet i skivor, salta och peppra. Hetta upp en stekpanna och stek till fin färg på båda sidor i smör.Lägg åt sidan.
  2. Fräs lök, vitlök och timjan i olja i en gryta. Löken ska mjukna utan att få färg. Tillsätt krossade tomater, avrunna oliver, buljongtärningar och köttet.
  3. Låt småputtra ca 15 min med lock. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och servera till grytan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elisabeth

2019-11-03

Tog passerade tomater istället för krossade. Lite strimlad gul paprika blev inte fel det heller. Rikligt med svartpeppar från kvarn behövdes.

Liknande recept

Helstekt oxfilé med spenat- och chèvrelasagne

(0)

Köttfärssås - barnens bästa recept

(14)

Docentens dillpasta

(6)

Pastasallad carbonara

(16)

Risoni med svamp och parmesan

(22)

Minestronesoppa med parmesan- och bacontopping

(7)

Ädelostpasta med skinka och päron

(1)

Pasta med bacon och blomkål

(8)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g fläskfilé
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 msk olja
  • 400 g krossade tomater
  • 150 g urkärnade gröna oliver
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 320 g pasta

Fläskfilégryta med gröna oliver

Betyg (1-5):
4.22 (9 betyg)

Gryta med fläskfilé, tomat och oliver, serveras med kokt pasta. En gryta perfekt att servera när många middagsgäster väntas.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa och skär köttet i skivor, salta och peppra. Hetta upp en stekpanna och stek till fin färg på båda sidor i smör.Lägg åt sidan.
  2. Fräs lök, vitlök och timjan i olja i en gryta. Löken ska mjukna utan att få färg. Tillsätt krossade tomater, avrunna oliver, buljongtärningar och köttet.
  3. Låt småputtra ca 15 min med lock. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen och servera till grytan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elisabeth

2019-11-03

Tog passerade tomater istället för krossade. Lite strimlad gul paprika blev inte fel det heller. Rikligt med svartpeppar från kvarn behövdes.

Liknande recept

Helstekt oxfilé med spenat- och chèvrelasagne

(0)

Köttfärssås - barnens bästa recept

(14)

Docentens dillpasta

(6)

Pastasallad carbonara

(16)

Risoni med svamp och parmesan

(22)

Minestronesoppa med parmesan- och bacontopping

(7)

Ädelostpasta med skinka och päron

(1)

Pasta med bacon och blomkål

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies