Fläskfilé med råstekt rotfruktskaka

Betyg (1-5):
3.38 (13 betyg)

Fläskfilén får en härlig sälta när den lindas in i med parmaskinka. Servera med en rotfruktskaka av palsternacka, rotselleri och potatis.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (18)
  • 600 g fläskfilé
  • 1 tsk peppar
  • 6 skivor parmaskinka
  • 1 tsk salt
  • Salsa:
  • 250 g delade cocktailtomater
  • 0.5 dl finhackad röd lök
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • peppar efter smak
  • salt efter smak
  • Rotfruktskaka:
  • 500 g grovriven potatis
  • 1 dl grovriven gul lök
  • 100 g grovriven palsternacka
  • 100 g grovriven rotselleri
  • 1 tsk oregano
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk rapsolja
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Bryn fläskfilén runt om i en stekpanna, salta och peppra. Linda parmaskinka runt filén, lägg i en ugnsfast form och stek i ugnen till en innertemperatur på 65-66 grader cirka 25 minuter. Låt köttet vila i folie 10 minuter innan du skär upp det.
  2. Blanda tomater, lök, balsamvinäger och olja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda potatis, lök, rotfrukter, örter och kryddor i en bunke. Hetta upp olja i en stekpanna, häll i rotfruktsblandningen och platta till ordentligt med en stekspade. Stek 12-15 minuter på svag värme. Vänd försiktigt med hjälp av en inoljad tallrik eller stort lock och stek andra sidan 12-15 minuter.

Servering

Dekorera med några basilikablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



senait okbe

2015-12-07

jag vill lära mag låga mat

Liknande recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Kassler med färskpotatismush

(17)

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

(2)

Klassisk kalops

(4)

Bolognese

(9)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

(4)

Rårakor med fläsk och rårörda lingon

(0)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 600 g fläskfilé
  • 1 tsk peppar
  • 6 skivor parmaskinka
  • 1 tsk salt
  • Salsa:
  • 250 g delade cocktailtomater
  • 0.5 dl finhackad röd lök
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk olivolja
  • peppar efter smak
  • salt efter smak
  • Rotfruktskaka:
  • 500 g grovriven potatis
  • 1 dl grovriven gul lök
  • 100 g grovriven palsternacka
  • 100 g grovriven rotselleri
  • 1 tsk oregano
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 2 msk rapsolja
  • 1.5 tsk salt

Fläskfilé med råstekt rotfruktskaka

Betyg (1-5):
3.38 (13 betyg)

Fläskfilén får en härlig sälta när den lindas in i med parmaskinka. Servera med en rotfruktskaka av palsternacka, rotselleri och potatis.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:175º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn fläskfilén runt om i en stekpanna, salta och peppra. Linda parmaskinka runt filén, lägg i en ugnsfast form och stek i ugnen till en innertemperatur på 65-66 grader cirka 25 minuter. Låt köttet vila i folie 10 minuter innan du skär upp det.
  2. Blanda tomater, lök, balsamvinäger och olja. Smaka av med salt och peppar.
  3. Blanda potatis, lök, rotfrukter, örter och kryddor i en bunke. Hetta upp olja i en stekpanna, häll i rotfruktsblandningen och platta till ordentligt med en stekspade. Stek 12-15 minuter på svag värme. Vänd försiktigt med hjälp av en inoljad tallrik eller stort lock och stek andra sidan 12-15 minuter.

Servering

Dekorera med några basilikablad.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



senait okbe

2015-12-07

jag vill lära mag låga mat

Liknande recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Kassler med färskpotatismush

(17)

Tunnbrödsrulle med viltfärsbiff och lingon

(2)

Klassisk kalops

(4)

Bolognese

(9)

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

(17)

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

(4)

Rårakor med fläsk och rårörda lingon

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies