Fläskfilé med morotspuré och sötsyrlig lök

Betyg (1-5):
3.57 (14 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 1 fläskfilé, ca 500 g
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör
  • Morotspuré:
  • 1.3 kg morötter
  • 0.75 dl crème fraiche
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • Sötsyrlig lök:
  • 2 strimlade rödlökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk strösocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 20 min. Låt rinna av.

Morotspuré

  1. Mixa morötterna i matberedare eller med stavmixer till en slät puré. Blanda ner crème fraiche och ingefära och smaka av med salt.
  2. Putsa fläskfilén och skär den i stora bitar. Ställ bitarna upp och tryck till köttet lätt. Salta och peppra.
  3. Stek köttbitarna i en het stekpanna med smör. Stek tills alla sidor har en fin stekyta och lägg sedan över dem i en ugnssäker form. Stek klart i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 67°.

Sötsyrlig lök

  1. Stek rödlöken i en varm stekpanna med olja, vinäger, socker och salt tills löken mjuknat något. Servera fläskfilén med morotspurén och toppa med den sötsyrliga löken.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Catharina

2015-04-15

Över förväntan. Allt var jättegott och enkelt att tillaga

Liknande recept

Köttfärssås på nytt sätt

(19)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Musslor med bacon och rotfrukter

(4)

Fläsksida med syrade polkabetor

(11)

Fläsklägg med rotmos

(37)

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

(4)

Bön-och rotfruktssoppa med pancetta och parmesan

(3)

Rotfruktsraggmunk med fläsk och lingon

(3)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 fläskfilé, ca 500 g
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör
  • Morotspuré:
  • 1.3 kg morötter
  • 0.75 dl crème fraiche
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • Sötsyrlig lök:
  • 2 strimlade rödlökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk strösocker

Fläskfilé med morotspuré och sötsyrlig lök

Betyg (1-5):
3.57 (14 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 20 min. Låt rinna av.

Morotspuré

  1. Mixa morötterna i matberedare eller med stavmixer till en slät puré. Blanda ner crème fraiche och ingefära och smaka av med salt.
  2. Putsa fläskfilén och skär den i stora bitar. Ställ bitarna upp och tryck till köttet lätt. Salta och peppra.
  3. Stek köttbitarna i en het stekpanna med smör. Stek tills alla sidor har en fin stekyta och lägg sedan över dem i en ugnssäker form. Stek klart i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 67°.

Sötsyrlig lök

  1. Stek rödlöken i en varm stekpanna med olja, vinäger, socker och salt tills löken mjuknat något. Servera fläskfilén med morotspurén och toppa med den sötsyrliga löken.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Catharina

2015-04-15

Över förväntan. Allt var jättegott och enkelt att tillaga

Liknande recept

Köttfärssås på nytt sätt

(19)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Musslor med bacon och rotfrukter

(4)

Fläsksida med syrade polkabetor

(11)

Fläsklägg med rotmos

(37)

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

(4)

Bön-och rotfruktssoppa med pancetta och parmesan

(3)

Rotfruktsraggmunk med fläsk och lingon

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies