Fläskfilé med morotspuré och sötsyrlig lök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.56 (16 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 fläskfilé, ca 500 g
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör
  • Morotspuré:
  • 1.3 kg morötter
  • 0.75 dl crème fraiche
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • Sötsyrlig lök:
  • 2 strimlade rödlökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 20 min. Låt rinna av.

Morotspuré

  1. Mixa morötterna i matberedare eller med stavmixer till en slät puré. Blanda ner crème fraiche och ingefära och smaka av med salt.
  2. Putsa fläskfilén och skär den i stora bitar. Ställ bitarna upp och tryck till köttet lätt. Salta och peppra.
  3. Stek köttbitarna i en het stekpanna med smör. Stek tills alla sidor har en fin stekyta och lägg sedan över dem i en ugnssäker form. Stek klart i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 67°.

Sötsyrlig lök

  1. Stek rödlöken i en varm stekpanna med olja, vinäger, socker och salt tills löken mjuknat något. Servera fläskfilén med morotspurén och toppa med den sötsyrliga löken.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Catharina

2015-04-15

Över förväntan. Allt var jättegott och enkelt att tillaga

Liknande recept

Spara recept

Fläskkotlett med kantareller

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Musslor med bacon och rotfrukter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rotfruktsraggmunk med fläsk och lingon

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fläskfilé med morotsgirlanger och bandpasta

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Bourguignongryta med rotfruktskross

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Fläskkotlett med skysås och mos

Betyg
Betyg
(6)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 fläskfilé, ca 500 g
  • 2 tsk flingsalt
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 msk smör
  • Morotspuré:
  • 1.3 kg morötter
  • 0.75 dl crème fraiche
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • Sötsyrlig lök:
  • 2 strimlade rödlökar
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 krm salt

Fläskfilé med morotspuré och sötsyrlig lök

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.56 (16 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skala och skär morötterna i mindre bitar. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka, ca 20 min. Låt rinna av.

Morotspuré

  1. Mixa morötterna i matberedare eller med stavmixer till en slät puré. Blanda ner crème fraiche och ingefära och smaka av med salt.
  2. Putsa fläskfilén och skär den i stora bitar. Ställ bitarna upp och tryck till köttet lätt. Salta och peppra.
  3. Stek köttbitarna i en het stekpanna med smör. Stek tills alla sidor har en fin stekyta och lägg sedan över dem i en ugnssäker form. Stek klart i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 67°.

Sötsyrlig lök

  1. Stek rödlöken i en varm stekpanna med olja, vinäger, socker och salt tills löken mjuknat något. Servera fläskfilén med morotspurén och toppa med den sötsyrliga löken.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Catharina

2015-04-15

Över förväntan. Allt var jättegott och enkelt att tillaga

Liknande recept

Spara recept

Fläskkotlett med kantareller

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rostade rotfrukter med kassler

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Musslor med bacon och rotfrukter

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Nejlikebakad skinkstek med kålrot och ädelost

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Rotfruktsraggmunk med fläsk och lingon

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Fläskfilé med morotsgirlanger och bandpasta

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Bourguignongryta med rotfruktskross

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Fläskkotlett med skysås och mos

Betyg
Betyg
(6)