Fläskfilé med krispig örttopping
Fläskfilé med krispig örttopping
  • Tid 30 min

Fläskfilé med krispig örttopping

3.13 (15 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fläskfilé eller fläskytterfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
Krispig örttopping:
  • 4 dl gårdagens bröd i små tärningar
  • 1 dl plockade persiljeblad
  • 0.5 dl plockade basilikablad
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 citron, finrivet skal
  • 100 g riven parmesanost
  • 0.5 dl olivolja
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Putsa fläskfilén och krydda runtom med salt och peppar. Grilla på indirekt värme till en innertemperatur på 67°, 20-30 min. Låt köttet vila 5 min innan det skärs upp.

  2. 2

    Blanda alla ingredienserna till toppingen snabbt i en matberedare till ett smul.

  3. 3

    Skiva upp fläskfilén i 1 cm tjocka skivor och lägg på ett serveringsfat. Toppa med bröd- och örtkrispet.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Den här rätten passar bra på en buffé. Räkna då med att receptet räcker till 6-8 personer.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Britta/webbredaktioenen

    @solveig Använd vitt bröd. Det går bra att steka i ugn på 175º.

  • solveig

    Vilket sorts bröd? Kan man steka i ugn istället?