Fläskfilé med ingefärsdressing och jordnötter
  • Tid 40 min
  • Ugn 100º

Fläskfilé med ingefärsdressing och jordnötter

3 (11 betyg)

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 100º

Ingredienser

6 bufféportioner
  • 1 fläskfilé (ca 600 g)
  • 1 msk olja
  • salt och svartpeppar
  • 2 dl grovhackade jordnötter
  • 0.5 finhackad röd chili
  • 0.5 kruka koriander
Dressing:
  • 0.5 dl pressad limesaft
  • 1 msk japansk soja
  • 0.5 msk olja
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 2 tsk strösocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Putsa fläskfilén. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet runt om. Salta och peppra under stekningen. Stek klart mitt i ugnen till en innertemperatur på 63°. Låt köttet vila 5 min innan det skärs upp i tunna skivor.

  2. 2

    Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Lägg upp köttet på ett serveringsfat och ringla över dressingen. Toppa med chili, jordnötter och koriander. Servera gärna med grön risnudelsallad.

Servering

Servera gärna med Grön risnudelsallad. För recept se coop.se
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar