Fläskfilé med ingefärsdressing och jordnötter

Fläskfilé med ingefärsdressing och jordnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:100º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 fläskfilé (ca 600 g)
  • 1 msk olja
  • 2 dl grovhackade jordnötter
  • 0.5 finhackad röd chili
  • 0.5 kruka koriander
  • salt och svartpeppar
  • Dressing:
  • 0.5 dl pressad limesaft
  • 1 msk japansk soja
  • 0.5 msk olja
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 2 tsk strösocker

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet runt om. Salta och peppra under stekningen. Stek klart mitt i ugnen till en innertemperatur på 63°. Låt köttet vila 5 min innan det skärs upp i tunna skivor.
  2. Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Lägg upp köttet på ett serveringsfat och ringla över dressingen. Toppa med chili, jordnötter och koriander. Servera gärna med grön risnudelsallad.

Servering

Servera gärna med Grön risnudelsallad. För recept se coop.se

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad romansallad med bacon och caesardressing

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Kalvfärs- och myntaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kryddade revbensspjäll med rödkål

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Norrlandspizza

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lövbiffspaket med örtpotatis

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Railway mutton curry (lammgryta)

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Limemarinerad fläskfilé

Betyg
Betyg
(6)
Fläskfilé med ingefärsdressing och jordnötter
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 fläskfilé (ca 600 g)
  • 1 msk olja
  • 2 dl grovhackade jordnötter
  • 0.5 finhackad röd chili
  • 0.5 kruka koriander
  • salt och svartpeppar
  • Dressing:
  • 0.5 dl pressad limesaft
  • 1 msk japansk soja
  • 0.5 msk olja
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 2 tsk strösocker

Fläskfilé med ingefärsdressing och jordnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(12)

Tillagningstid: 40 minuter
Ugnstemperatur:100º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Putsa fläskfilén. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn köttet runt om. Salta och peppra under stekningen. Stek klart mitt i ugnen till en innertemperatur på 63°. Låt köttet vila 5 min innan det skärs upp i tunna skivor.
  2. Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Lägg upp köttet på ett serveringsfat och ringla över dressingen. Toppa med chili, jordnötter och koriander. Servera gärna med grön risnudelsallad.

Servering

Servera gärna med Grön risnudelsallad. För recept se coop.se

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Grillad romansallad med bacon och caesardressing

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Rostbiff med äppel-crème fraiche och sockerstekt färskpotatis

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Kalvfärs- och myntaköttbullar

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Kryddade revbensspjäll med rödkål

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Norrlandspizza

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lövbiffspaket med örtpotatis

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Railway mutton curry (lammgryta)

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Limemarinerad fläskfilé

Betyg
Betyg
(6)