Fläskfilé med äppelsås

Fläskfilé med äppelsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

Ungsstekt filé i gräddsås med vitlök, soja och äppeljuice serverad med kokta grönsaker och pasta.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 600 g fläskfilé
  • 2 dl grädde
  • 1 dl koncentrerad äppeljuice
  • 0.5 dl soja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • Till servering:
  • 400 g pasta, gärna fullkorn
  • 150 g späda morot i knippe
  • 3 strimlade salladslökar
  • 3 tomater
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 dl hackad gräslök

Gör så här

  1. Lägg filén hel, ganska trångt, i en ugnssäker form, t ex en avlång brödform (ca 1,5 liter). Blanda grädde, juice, soja, vitlök och peppar och häll över köttet.
  2. Sätt in formen i mitten av ugnen och låt stå tills köttet är genomstekt, 30- 40 minuter beroende på tjocklek. Köttet ska ha en innertemperatur på 68°, använd en stektermometer. Koka under tiden pasta, morötter och lök.
  3. Ta upp köttet och skär det i skivor. Servera kött och sås med pasta, grönsaker och örter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fläskfilé med äppelsås
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 600 g fläskfilé
  • 2 dl grädde
  • 1 dl koncentrerad äppeljuice
  • 0.5 dl soja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 0.5 tsk grovmalen svartpeppar
  • Till servering:
  • 400 g pasta, gärna fullkorn
  • 150 g späda morot i knippe
  • 3 strimlade salladslökar
  • 3 tomater
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 dl hackad gräslök

Fläskfilé med äppelsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(33)

Ungsstekt filé i gräddsås med vitlök, soja och äppeljuice serverad med kokta grönsaker och pasta.

Tillagningstid: 50 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Lägg filén hel, ganska trångt, i en ugnssäker form, t ex en avlång brödform (ca 1,5 liter). Blanda grädde, juice, soja, vitlök och peppar och häll över köttet.
  2. Sätt in formen i mitten av ugnen och låt stå tills köttet är genomstekt, 30- 40 minuter beroende på tjocklek. Köttet ska ha en innertemperatur på 68°, använd en stektermometer. Koka under tiden pasta, morötter och lök.
  3. Ta upp köttet och skär det i skivor. Servera kött och sås med pasta, grönsaker och örter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!