Fläskfilé i dragonsås

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Fläskfilé i dragonsås serveras med en äppelsallad med rå, tunt skivad broccoli. Testa att koka rött ris till som omväxling till det vanliga riset. Toppa gärna rätten med lite färsk dragon.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (17)
  • 3 dl ris, t ex rött ris
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk smör, till stekning
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 dl grädde
  • 1 msk torkad dragon eller 0,5 dl färsk hackad
  • 1 köttbuljongtärning
  • salt och svartpeppar
  • Äppelsallad:
  • 250 g broccoli, i tunna skivor
  • 1 msk olivolja
  • 2 äpplen, i tunna skivor
  • 35 g babyspenat
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Putsa och skär köttet i ca 1 cm skivor. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i smör på hög värme till fin färg. Salta och peppra. Stek med lök och vitlök under omrörning tills löken är mjuk. Tillsätt vatten, grädde, dragon och buljongtärning. Låt småputtra ca 10 min.

Äppelsallad:

  1. Vänd runt broccolin med olja. Blanda sedan med resten av ingredienserna till salladen.

Tips

Skiva broccolin med en mandolin så blir det riktigt tunt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-10-15

Hej Robin! Blomkål passar även bra till denna rätt, lycka till med matlagningen!

Robin

2019-10-14

Om man vill byta ut broccolin? Nått passande?

Liknande recept

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(44)

Helstekt Oxfilé

(8)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Fläsklägg med rotmos

(37)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 3 dl ris, t ex rött ris
  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk smör, till stekning
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 gul lök, strimlad
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1.5 dl vatten
  • 1.5 dl grädde
  • 1 msk torkad dragon eller 0,5 dl färsk hackad
  • 1 köttbuljongtärning
  • salt och svartpeppar
  • Äppelsallad:
  • 250 g broccoli, i tunna skivor
  • 1 msk olivolja
  • 2 äpplen, i tunna skivor
  • 35 g babyspenat
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 tsk flingsalt

Fläskfilé i dragonsås

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Fläskfilé i dragonsås serveras med en äppelsallad med rå, tunt skivad broccoli. Testa att koka rött ris till som omväxling till det vanliga riset. Toppa gärna rätten med lite färsk dragon.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Putsa och skär köttet i ca 1 cm skivor. Hetta upp en stekpanna och stek köttet i smör på hög värme till fin färg. Salta och peppra. Stek med lök och vitlök under omrörning tills löken är mjuk. Tillsätt vatten, grädde, dragon och buljongtärning. Låt småputtra ca 10 min.

Äppelsallad:

  1. Vänd runt broccolin med olja. Blanda sedan med resten av ingredienserna till salladen.

Tips

Skiva broccolin med en mandolin så blir det riktigt tunt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2019-10-15

Hej Robin! Blomkål passar även bra till denna rätt, lycka till med matlagningen!

Robin

2019-10-14

Om man vill byta ut broccolin? Nått passande?

Liknande recept

Köttfärsbiffar med tomatchimichurri

(6)

Köttfärssoppa tacostyle

(12)

Flatbread med julskinka och grönkålschips

(1)

Ugnspannkaka med morot och bacon

(44)

Helstekt Oxfilé

(8)

Ugnspannkaka med grönkål och ost

(12)

Fläsklägg med rotmos

(37)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni

(178)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies