Fläskfärsspett med chimichurri
  • Tid 40 min + ca 30 min att vila i kylen

Fläskfärsspett med chimichurri

0 (0 betyg)

Spett av olika slag är tacksamt att servera på en buffé. Smakrika fläskfärsspett som får en sista touch av hemlagad chimichurri kommer garanterat att gillas av både stora som små.

  • Tillagningstid 40 min + ca 30 min att vila i kylen
  • Ingredienser 18

Ingredienser

4 bufféportioner
  • 400 g fläskfärs
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 1 msk hel svartpeppar, mortlad
  • 0.5 tsk salt
Chimichurry:
  • 4 tomater, fintärnade
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 dl olivolja
  • 0.5 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl finhackad persilja
  • 1 dl finhackad koriander
  • salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Färsspett: Riv löken grovt och blanda med vitlök, ingefära, fisksås, socker, peppar och salt. Tillsätt färsen och rör till en jämn smet. Krama färsen runt spett och låt gärna vila i kylen ca 30 min.

Chimichurri:

  1. 1

    Blanda ingredienserna till chimichurrin. Smaka av med salt.

  2. 2

    Hetta upp en stekpanna och stek spetten tills de är genomstekta med fin stekyta. Skeda över chimichurri och servera som plockmat

Servering

Servera med lime eller citron – båda fungerar.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Servera med ris så blir det en hel måltid för 4 personer.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar