Fläder- och citronsnaps

Fläder- och citronsnaps

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Låt fläder och citron ge smak åt midsommarnubben.

Tillagningstid: 5 min + ca 3 dygn
3,5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 35 cl brännvin (okryddad sprit, t ex vodka)
  • 3 fläderblomsklase + 1 klase till garnering
  • 1 citron, endast skalet

Gör så här

  1. Häll upp brännvinet i en burk eller en flaska med bred hals. Tvätta citronen och skala av enbart det gula på skalet med en potatisskalare. Lägg citronskalen i spriten och ställ i kylen över natten.
  2. Lägg i blomklasar och låt flaskan/burken stå ytterligare 1–2 dygn i kylen. Sila spriten genom ett kaffefilter. Häll upp i en flaska och förvara mörkt och svalt.
  3. Vid servering lägg i 1 fläderblomma och ev citronskal som garnering. Servera snapsen väl kyld.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Lingonkokta päron med vaniljcreme

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Fläderlemonad med hallon

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Mumsig hallonlemonad

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Grillade fruktspett

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Fläderbål med vin

Betyg
Betyg
(101)
Spara recept

Klar lingonsill med rödlök och äpple

Betyg
Betyg
(8)
Fläder- och citronsnaps
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 35 cl brännvin (okryddad sprit, t ex vodka)
  • 3 fläderblomsklase + 1 klase till garnering
  • 1 citron, endast skalet

Fläder- och citronsnaps

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Låt fläder och citron ge smak åt midsommarnubben.

Tillagningstid: 5 min + ca 3 dygn
3,5 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Häll upp brännvinet i en burk eller en flaska med bred hals. Tvätta citronen och skala av enbart det gula på skalet med en potatisskalare. Lägg citronskalen i spriten och ställ i kylen över natten.
  2. Lägg i blomklasar och låt flaskan/burken stå ytterligare 1–2 dygn i kylen. Sila spriten genom ett kaffefilter. Häll upp i en flaska och förvara mörkt och svalt.
  3. Vid servering lägg i 1 fläderblomma och ev citronskal som garnering. Servera snapsen väl kyld.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Hallonsemifreddo

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Lingonkokta päron med vaniljcreme

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Jordgubbs- och rabarberkompott med mandeltäcke

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Fläderlemonad med hallon

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Mumsig hallonlemonad

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Grillade fruktspett

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Fläderbål med vin

Betyg
Betyg
(101)
Spara recept

Klar lingonsill med rödlök och äpple

Betyg
Betyg
(8)