Fjällgryta med nötkött

Fjällgryta med nötkött

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Högrev, palsternacka och morötter är basen i den värmande grytan.

Tillagningstid: 15 minuter + 1 timme att koka
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 msk neutral olja, ev mer
  • 1.5 kg tärnade grytbitar t ex högrev
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2 kyftade gula lökar
  • 3 st skivade morötter
  • 1 tärnad palsternacka
  • 3 msk tomatpuré
  • 6 dl vatten
  • 4 msk oxfond
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 3 lagerblad
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Hetta upp en gryta med hälften av oljan och stek grytbitarna i två omgångar. Salta, peppra och lägg köttet åt sidan.
  2. Stek lök, morot, palsternacka i resten av oljan utan att det får färg. Lägg tillbaka köttet och tillsätt tomatpuré. Stek under omrörning i några minuter. Häll på vatten, fond, balsamvinäger och lagerblad. Låt grytan koka under tättslutande lock i cirka 1 timme eller tills köttet är mört.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Viltgryta med rotfrukter

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lammrostbiff med rödvinssås och tunt skivade rostade rotfrukter

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Lammfärsburgare med ugnsrostade rödbetor

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fläskkotlett med skysås och mos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Bourguignongryta med rotfruktskross

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Örtfylld lammstek med rotselleripuré

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pasta bolognese

Betyg
Betyg
(44)
Fjällgryta med nötkött
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 1 msk neutral olja, ev mer
  • 1.5 kg tärnade grytbitar t ex högrev
  • 2 tsk svartpeppar
  • 2 kyftade gula lökar
  • 3 st skivade morötter
  • 1 tärnad palsternacka
  • 3 msk tomatpuré
  • 6 dl vatten
  • 4 msk oxfond
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 3 lagerblad
  • 2 tsk salt

Fjällgryta med nötkött

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

Högrev, palsternacka och morötter är basen i den värmande grytan.

Tillagningstid: 15 minuter + 1 timme att koka
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp en gryta med hälften av oljan och stek grytbitarna i två omgångar. Salta, peppra och lägg köttet åt sidan.
  2. Stek lök, morot, palsternacka i resten av oljan utan att det får färg. Lägg tillbaka köttet och tillsätt tomatpuré. Stek under omrörning i några minuter. Häll på vatten, fond, balsamvinäger och lagerblad. Låt grytan koka under tättslutande lock i cirka 1 timme eller tills köttet är mört.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Viltgryta med rotfrukter

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Saltrostad potatis och palsternacka med lövbiff och kryddsmör

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lammrostbiff med rödvinssås och tunt skivade rostade rotfrukter

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Lammfärsburgare med ugnsrostade rödbetor

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fläskkotlett med skysås och mos

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Bourguignongryta med rotfruktskross

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Örtfylld lammstek med rotselleripuré

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Pasta bolognese

Betyg
Betyg
(44)