Fiskspett med vietnamesisk sås med jordnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Tillagningstid: 30 min + 30 min att rimma
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g fisk, t ex torskrygg och laxfilé
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk strösocker
  • 4 citrongräs som grillpinnar
  • 1 msk olja
  • Vietnamesisk sås med jordnötter:
  • 2 msk finhackat citrongräs
  • 2 finhackade röd chili
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 0.5 dl rörsocker
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk fisksås
  • 0.5 dl hackade salta jordnötter

Gör så här

  1. Skär fisken i stora bitar, torsken lite tunnare än laxen, ca 50 g per bit. Lägg i en bunke och blanda runt med salt och socker. Låt vila 30 min i rumstemperatur.
  2. Trä igenom ett spett i fiskbitarna för att göra det möjligt att sedan trä fiskbitarna på citrongräset. Gör likadant med alla fiskbitar och sätt sedan 3 bitar på varje citrongräs.
  3. Pensla spetten med lite olja och grilla dem på het grill, gärna på ett fiskgrillgaller. Grilla fisken till en innertemperatur på 50°, ca 6 min.

Vietnamesisk sås med jordnötter:

  1. Blanda alla ingredienserna till såsen, utom jordnötterna, i en kastrull. Värm under omrörning tills sockret har löst sig, vänd ner jordnötterna. Ringla såsen över fisken vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne

2016-04-19

Supergod! Funkar lika bra att steka i stekpanna och servera såsen till.

Liknande recept

Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Laxspett i ugn

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Tonfiskbollar

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grillad wrap med tonfiskröra

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Senapssill och lingonsill

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Lax i ugn med tomat och oliver

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Ättiksinkokt lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(121)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 600 g fisk, t ex torskrygg och laxfilé
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk strösocker
  • 4 citrongräs som grillpinnar
  • 1 msk olja
  • Vietnamesisk sås med jordnötter:
  • 2 msk finhackat citrongräs
  • 2 finhackade röd chili
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 0.5 dl rörsocker
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk fisksås
  • 0.5 dl hackade salta jordnötter

Fiskspett med vietnamesisk sås med jordnötter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Tillagningstid: 30 min + 30 min att rimma
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär fisken i stora bitar, torsken lite tunnare än laxen, ca 50 g per bit. Lägg i en bunke och blanda runt med salt och socker. Låt vila 30 min i rumstemperatur.
  2. Trä igenom ett spett i fiskbitarna för att göra det möjligt att sedan trä fiskbitarna på citrongräset. Gör likadant med alla fiskbitar och sätt sedan 3 bitar på varje citrongräs.
  3. Pensla spetten med lite olja och grilla dem på het grill, gärna på ett fiskgrillgaller. Grilla fisken till en innertemperatur på 50°, ca 6 min.

Vietnamesisk sås med jordnötter:

  1. Blanda alla ingredienserna till såsen, utom jordnötterna, i en kastrull. Värm under omrörning tills sockret har löst sig, vänd ner jordnötterna. Ringla såsen över fisken vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne

2016-04-19

Supergod! Funkar lika bra att steka i stekpanna och servera såsen till.

Liknande recept

Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Laxspett i ugn

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Tonfiskbollar

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Grillad wrap med tonfiskröra

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Senapssill och lingonsill

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Lax i ugn med tomat och oliver

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Ättiksinkokt lax med rosépeppar

Betyg
Betyg
(121)