Fiskspett med vietnamesisk sås med jordnötter
  • Tid 30 min + 30 min att rimma

Fiskspett med vietnamesisk sås med jordnötter

2.5 (20 betyg)

  • Tillagningstid 30 min + 30 min att rimma
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fisk, t ex torskrygg och laxfilé
  • 1 msk flingsalt
  • 1 msk strösocker
  • 4 citrongräs som grillpinnar
  • 1 msk olja
Vietnamesisk sås med jordnötter:
  • 2 msk finhackat citrongräs
  • 2 finhackade röd chili
  • 3 finhackade vitlöksklyftor
  • 1 msk finriven färsk ingefära
  • 0.5 dl rörsocker
  • 0.5 dl vatten
  • 1 msk fisksås
  • 0.5 dl hackade salta jordnötter
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär fisken i stora bitar, torsken lite tunnare än laxen, ca 50 g per bit. Lägg i en bunke och blanda runt med salt och socker. Låt vila 30 min i rumstemperatur.

  2. 2

    Trä igenom ett spett i fiskbitarna för att göra det möjligt att sedan trä fiskbitarna på citrongräset. Gör likadant med alla fiskbitar och sätt sedan 3 bitar på varje citrongräs.

  3. 3

    Pensla spetten med lite olja och grilla dem på het grill, gärna på ett fiskgrillgaller. Grilla fisken till en innertemperatur på 50°, ca 6 min.

Vietnamesisk sås med jordnötter:

  1. 1

    Blanda alla ingredienserna till såsen, utom jordnötterna, i en kastrull. Värm under omrörning tills sockret har löst sig, vänd ner jordnötterna. Ringla såsen över fisken vid servering.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Susanne

    Supergod! Funkar lika bra att steka i stekpanna och servera såsen till.