För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fisksoppa med apelsinsmak

Betyg (1-5):
2.75 (4 betyg)

Babyspenat, selleri, potatis och självklart din favoritfisk i en matnyttig soppa.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g torsk- eller rödspättafilé
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 4 tärnade, medelstora potatisar
  • 1 liter fiskbuljong av tärning eller koncentrerad fond
  • 2 tunt skivade stjälkar av selleri
  • 2 apelsiner, pressad saft och halva mängen rivet skal
  • 100 g babyspenat
  • vit- eller kajennpeppar
  • 2 msk hackad dill
  • 0.5 tsk salt
  • 4 grova portionsbröd

Gör så här

  1. Tina fryst fisk och skär den i bitar. Fräs löken lite mjuk i fett i en gryta. Tillsätt potatis, buljong och rivet skal. Koka upp och sjud under lock 10-15 minuter, tills potatisen är nästan mjuk.
  2. Lägg selleri och fisk i soppan och tillsätt pressad apelsin. Sjud ytterligare 4-5 minuter, tills fisken är precis genomkokt. Lägg i spenaten och hetta upp. Smaka av med salt och peppar och strö över dill.
  3. Servera med grova portionsbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskbullar i citrongräddsås

(17)

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(14)

Pulled lax med blomkålscouscous

(12)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Stekt örtlax med fikon- och spenatsallad

(3)

Koljafilé i citronsås

(31)

Lax med limesås och spenatwok

(49)

Apelsin- och rosmarinbakad lax

(11)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 400 g torsk- eller rödspättafilé
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 4 tärnade, medelstora potatisar
  • 1 liter fiskbuljong av tärning eller koncentrerad fond
  • 2 tunt skivade stjälkar av selleri
  • 2 apelsiner, pressad saft och halva mängen rivet skal
  • 100 g babyspenat
  • vit- eller kajennpeppar
  • 2 msk hackad dill
  • 0.5 tsk salt
  • 4 grova portionsbröd

Fisksoppa med apelsinsmak

Betyg (1-5):
2.75 (4 betyg)

Babyspenat, selleri, potatis och självklart din favoritfisk i en matnyttig soppa.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina fryst fisk och skär den i bitar. Fräs löken lite mjuk i fett i en gryta. Tillsätt potatis, buljong och rivet skal. Koka upp och sjud under lock 10-15 minuter, tills potatisen är nästan mjuk.
  2. Lägg selleri och fisk i soppan och tillsätt pressad apelsin. Sjud ytterligare 4-5 minuter, tills fisken är precis genomkokt. Lägg i spenaten och hetta upp. Smaka av med salt och peppar och strö över dill.
  3. Servera med grova portionsbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Fiskbullar i citrongräddsås

(17)

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(14)

Pulled lax med blomkålscouscous

(12)

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

(7)

Stekt örtlax med fikon- och spenatsallad

(3)

Koljafilé i citronsås

(31)

Lax med limesås och spenatwok

(49)

Apelsin- och rosmarinbakad lax

(11)