Fisksoppa med apelsinsmak

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.75 (4 betyg)

Babyspenat, selleri, potatis och självklart din favoritfisk i en matnyttig soppa.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g torsk- eller rödspättafilé
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 4 tärnade, medelstora potatisar
  • 1 liter fiskbuljong av tärning eller koncentrerad fond
  • 2 tunt skivade stjälkar av selleri
  • 2 apelsiner, pressad saft och halva mängen rivet skal
  • 100 g babyspenat
  • vit- eller kajennpeppar
  • 2 msk hackad dill
  • 0.5 tsk salt
  • 4 grova portionsbröd

Gör så här

  1. Tina fryst fisk och skär den i bitar. Fräs löken lite mjuk i fett i en gryta. Tillsätt potatis, buljong och rivet skal. Koka upp och sjud under lock 10-15 minuter, tills potatisen är nästan mjuk.
  2. Lägg selleri och fisk i soppan och tillsätt pressad apelsin. Sjud ytterligare 4-5 minuter, tills fisken är precis genomkokt. Lägg i spenaten och hetta upp. Smaka av med salt och peppar och strö över dill.
  3. Servera med grova portionsbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fiskbullar i citrongräddsås

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fisk med kvitten

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Lax med mangosalsa

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Stekt strömming med citronsmörsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Pulled lax med blomkålscouscous

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Lax med limesås och spenatwok

Betyg
Betyg
(52)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 400 g torsk- eller rödspättafilé
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 4 tärnade, medelstora potatisar
  • 1 liter fiskbuljong av tärning eller koncentrerad fond
  • 2 tunt skivade stjälkar av selleri
  • 2 apelsiner, pressad saft och halva mängen rivet skal
  • 100 g babyspenat
  • vit- eller kajennpeppar
  • 2 msk hackad dill
  • 0.5 tsk salt
  • 4 grova portionsbröd

Fisksoppa med apelsinsmak

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.75 (4 betyg)

Babyspenat, selleri, potatis och självklart din favoritfisk i en matnyttig soppa.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina fryst fisk och skär den i bitar. Fräs löken lite mjuk i fett i en gryta. Tillsätt potatis, buljong och rivet skal. Koka upp och sjud under lock 10-15 minuter, tills potatisen är nästan mjuk.
  2. Lägg selleri och fisk i soppan och tillsätt pressad apelsin. Sjud ytterligare 4-5 minuter, tills fisken är precis genomkokt. Lägg i spenaten och hetta upp. Smaka av med salt och peppar och strö över dill.
  3. Servera med grova portionsbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Fiskbullar i citrongräddsås

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Fisk med kvitten

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Lax med mangosalsa

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Stekt strömming med citronsmörsås

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Pulled lax med blomkålscouscous

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Lax med limesås och spenatwok

Betyg
Betyg
(52)