Fisksoppa med apelsinsmak

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Babyspenat, selleri, potatis och självklart din favoritfisk i en matnyttig soppa.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 400 g torsk- eller rödspättafilé
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 4 tärnade, medelstora potatisar
  • 1 liter fiskbuljong av tärning eller koncentrerad fond
  • 2 tunt skivade stjälkar av selleri
  • 2 apelsiner, pressad saft och halva mängen rivet skal
  • 100 g babyspenat
  • vit- eller kajennpeppar
  • 2 msk hackad dill
  • 4 grova portionsbröd

Gör så här

  1. Tina fryst fisk och skär den i bitar. Fräs löken lite mjuk i fett i en gryta. Tillsätt potatis, buljong och rivet skal. Koka upp och sjud under lock 10-15 minuter, tills potatisen är nästan mjuk.
  2. Lägg selleri och fisk i soppan och tillsätt pressad apelsin. Sjud ytterligare 4-5 minuter, tills fisken är precis genomkokt. Lägg i spenaten och hetta upp. Smaka av med salt och peppar och strö över dill.
  3. Servera med grova portionsbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Thailändska fishcakes

(61)

Grillad lax med äppel- och kaprissalsa

(2)

Lax med mangosalsa

(3)

Lax i ugn med ingefära, chili och lime

(22)

Lax med limesås och spenatwok

(49)

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(14)

Fishtaco på lutfisk med guacamole och mangosalsa

(1)

Fish tacos deluxe

(32)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 400 g torsk- eller rödspättafilé
  • 2 hackade schalottenlökar
  • 1 msk smör
  • 4 tärnade, medelstora potatisar
  • 1 liter fiskbuljong av tärning eller koncentrerad fond
  • 2 tunt skivade stjälkar av selleri
  • 2 apelsiner, pressad saft och halva mängen rivet skal
  • 100 g babyspenat
  • vit- eller kajennpeppar
  • 2 msk hackad dill
  • 4 grova portionsbröd

Fisksoppa med apelsinsmak

Betyg (1-5):
3.67 (3 betyg)

Babyspenat, selleri, potatis och självklart din favoritfisk i en matnyttig soppa.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tina fryst fisk och skär den i bitar. Fräs löken lite mjuk i fett i en gryta. Tillsätt potatis, buljong och rivet skal. Koka upp och sjud under lock 10-15 minuter, tills potatisen är nästan mjuk.
  2. Lägg selleri och fisk i soppan och tillsätt pressad apelsin. Sjud ytterligare 4-5 minuter, tills fisken är precis genomkokt. Lägg i spenaten och hetta upp. Smaka av med salt och peppar och strö över dill.
  3. Servera med grova portionsbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Lotta Lundgren - Thailändska fishcakes

(61)

Grillad lax med äppel- och kaprissalsa

(2)

Lax med mangosalsa

(3)

Lax i ugn med ingefära, chili och lime

(22)

Lax med limesås och spenatwok

(49)

Citron- och persiljepanerad rödspättafilé

(14)

Fishtaco på lutfisk med guacamole och mangosalsa

(1)

Fish tacos deluxe

(32)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies