Fisknuggets med matvetesallad och fetaostyoghurt

Fisknuggets med matvetesallad och fetaostyoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Frasiga nuggets kan få hela familjen att bli fiskälskare. Dippsås och en matig sallad är urgott till.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g sejfilé, kolja eller annan fiskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg, lätt vispade
  • 2 dl ströbröd
  • 0.5 dl sesamfrön
  • smör, till stekning
  • salt och svartpeppar
  • Fetaostyoghurt
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 75 g fetaost
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • Matvetesallad
  • 3 dl matvete
  • 1 kruka persilja, finhackad
  • 1 rödlök, finhackad
  • 300 g körsbärstomater, tärnade
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk pressad citronsaft

Gör så här

  1. Matvetesallad: Koka matvete enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna något. Blanda med persilja, lök, tomater, olja och citronsaft. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Skär fisken i mindre bitar och salta. Vänd bitarna först i mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd blandat med sesamfrön. Stek i rikligt med smör till fin färg på medelvärme.
  3. Rör ihop yoghurt med smulad fetaost och smaka av med vitlök. Servera fisken med matvetesallad och yoghurtsås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Parmalindad laxfilé

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lax med färskost

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Panerad lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Rödspätta med kokosmjölk och ingefära

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Tabbouleh med quinoa

Betyg
Betyg
(2)
Fisknuggets med matvetesallad och fetaostyoghurt
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 600 g sejfilé, kolja eller annan fiskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg, lätt vispade
  • 2 dl ströbröd
  • 0.5 dl sesamfrön
  • smör, till stekning
  • salt och svartpeppar
  • Fetaostyoghurt
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 75 g fetaost
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • Matvetesallad
  • 3 dl matvete
  • 1 kruka persilja, finhackad
  • 1 rödlök, finhackad
  • 300 g körsbärstomater, tärnade
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk pressad citronsaft

Fisknuggets med matvetesallad och fetaostyoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Frasiga nuggets kan få hela familjen att bli fiskälskare. Dippsås och en matig sallad är urgott till.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Matvetesallad: Koka matvete enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna något. Blanda med persilja, lök, tomater, olja och citronsaft. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Skär fisken i mindre bitar och salta. Vänd bitarna först i mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd blandat med sesamfrön. Stek i rikligt med smör till fin färg på medelvärme.
  3. Rör ihop yoghurt med smulad fetaost och smaka av med vitlök. Servera fisken med matvetesallad och yoghurtsås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Spara recept

Parmalindad laxfilé

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Lax med färskost

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Panerad lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Rödspätta med kokosmjölk och ingefära

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Tabbouleh med quinoa

Betyg
Betyg
(2)