
Fisknuggets med matvetesallad och fetaostyoghurt
Betyg (1-5):
Frasiga nuggets kan få hela familjen att bli fiskälskare. Dippsås och en matig sallad är urgott till.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
- 600 g sejfilé, kolja eller annan fiskfilé
- 1 tsk salt
- 1 dl vetemjöl
- 2 ägg, lätt vispade
- 2 dl ströbröd
- 0.5 dl sesamfrön
- smör, till stekning
- salt och svartpeppar
- Fetaostyoghurt
- 3 dl yoghurt 10%
- 75 g fetaost
- 1 vitlöksklyfta, finriven
- Matvetesallad
- 3 dl matvete
- 1 kruka persilja, finhackad
- 1 rödlök, finhackad
- 300 g körsbärstomater, tärnade
- 2 msk olivolja
- 2 msk pressad citronsaft
Gör så här
- Matvetesallad: Koka matvete enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna något. Blanda med persilja, lök, tomater, olja och citronsaft. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Skär fisken i mindre bitar och salta. Vänd bitarna först i mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd blandat med sesamfrön. Stek i rikligt med smör till fin färg på medelvärme.
- Rör ihop yoghurt med smulad fetaost och smaka av med vitlök. Servera fisken med matvetesallad och yoghurtsås.
Fisknuggets med matvetesallad och fetaostyoghurt
Betyg (1-5):
Frasiga nuggets kan få hela familjen att bli fiskälskare. Dippsås och en matig sallad är urgott till.
Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Gör så här
- Matvetesallad: Koka matvete enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna något. Blanda med persilja, lök, tomater, olja och citronsaft. Smaka av med salt och svartpeppar.
- Skär fisken i mindre bitar och salta. Vänd bitarna först i mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd blandat med sesamfrön. Stek i rikligt med smör till fin färg på medelvärme.
- Rör ihop yoghurt med smulad fetaost och smaka av med vitlök. Servera fisken med matvetesallad och yoghurtsås.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!