Fisknuggets med matvetesallad och fetaostyoghurt

Fisknuggets med matvetesallad och fetaostyoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Frasiga nuggets kan få hela familjen att bli fiskälskare. Dippsås och en matig sallad är urgott till.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 600 g sejfilé, kolja eller annan fiskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg, lätt vispade
  • 2 dl ströbröd
  • 0.5 dl sesamfrön
  • smör, till stekning
  • salt och svartpeppar
  • Fetaostyoghurt
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 75 g fetaost
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • Matvetesallad
  • 3 dl matvete
  • 1 kruka persilja, finhackad
  • 1 rödlök, finhackad
  • 300 g körsbärstomater, tärnade
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk pressad citronsaft

Gör så här

  1. Matvetesallad: Koka matvete enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna något. Blanda med persilja, lök, tomater, olja och citronsaft. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Skär fisken i mindre bitar och salta. Vänd bitarna först i mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd blandat med sesamfrön. Stek i rikligt med smör till fin färg på medelvärme.
  3. Rör ihop yoghurt med smulad fetaost och smaka av med vitlök. Servera fisken med matvetesallad och yoghurtsås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fisknuggets med matvetesallad och fetaostyoghurt
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 600 g sejfilé, kolja eller annan fiskfilé
  • 1 tsk salt
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 ägg, lätt vispade
  • 2 dl ströbröd
  • 0.5 dl sesamfrön
  • smör, till stekning
  • salt och svartpeppar
  • Fetaostyoghurt
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 75 g fetaost
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • Matvetesallad
  • 3 dl matvete
  • 1 kruka persilja, finhackad
  • 1 rödlök, finhackad
  • 300 g körsbärstomater, tärnade
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk pressad citronsaft

Fisknuggets med matvetesallad och fetaostyoghurt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Frasiga nuggets kan få hela familjen att bli fiskälskare. Dippsås och en matig sallad är urgott till.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Matvetesallad: Koka matvete enligt anvisningen på förpackningen. Låt svalna något. Blanda med persilja, lök, tomater, olja och citronsaft. Smaka av med salt och svartpeppar.
  2. Skär fisken i mindre bitar och salta. Vänd bitarna först i mjöl, sedan ägg och sist i ströbröd blandat med sesamfrön. Stek i rikligt med smör till fin färg på medelvärme.
  3. Rör ihop yoghurt med smulad fetaost och smaka av med vitlök. Servera fisken med matvetesallad och yoghurtsås.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!