Fiskgryta med saffran

Fiskgryta med saffran

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(38)

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g tärnad potatis
  • 2 skivade morötter
  • 1 liten strimlad fänkål
  • 1 strimlad gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 paket saffran
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 msk tomatpuré
  • 800 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 2 msk konc fiskfond
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 600 g tärnad lax eller torskrygg
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • aioli
  • dill
  • citronklyftor

Gör så här

  1. Stek potatis, morot, fänkål och lök i olja 2 min. Tillsätt saffran, timjan och tomatpuré. Stek under omrörning ca 4 min. Häll i krossade tomater, vatten och fond. Låt sjuda under lock ca 20 min. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  2. Fördela fiskbitarna ovanpå grytan och tryck lätt ner i vätskan. Sätt på locket och dra av från värmen. Låt stå 5–10 min innan servering. Servera grytan med aioli, dill och citronklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars-Erik

2017-04-04

Rå givetvis, skall ju både stekas och kokas...20 minuter.

Leila

2017-04-04

Si mig skal potatis vara kokt el. Rå.

Mia

2017-02-13

väldigt gott!

Kent-Göran

2016-08-12

Mycket mustig och god.

Lena

2016-01-17

Mycket god!

Håkan

2015-10-17

Den blev god. Lät de koka i 30 minuter vilket inte gjorde den sämre. Hade ingen dill men det gjorde inte så mycket då fiskgrytan blev mycket smakrik.

Fiskgryta med saffran
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 300 g tärnad potatis
  • 2 skivade morötter
  • 1 liten strimlad fänkål
  • 1 strimlad gul lök
  • 1 msk olivolja
  • 1 paket saffran
  • 1 tsk torkad timjan
  • 2 msk tomatpuré
  • 800 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 2 msk konc fiskfond
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 600 g tärnad lax eller torskrygg
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • aioli
  • dill
  • citronklyftor

Fiskgryta med saffran

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(38)

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek potatis, morot, fänkål och lök i olja 2 min. Tillsätt saffran, timjan och tomatpuré. Stek under omrörning ca 4 min. Häll i krossade tomater, vatten och fond. Låt sjuda under lock ca 20 min. Smaka av med salt och cayennepeppar.
  2. Fördela fiskbitarna ovanpå grytan och tryck lätt ner i vätskan. Sätt på locket och dra av från värmen. Låt stå 5–10 min innan servering. Servera grytan med aioli, dill och citronklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lars-Erik

2017-04-04

Rå givetvis, skall ju både stekas och kokas...20 minuter.

Leila

2017-04-04

Si mig skal potatis vara kokt el. Rå.

Mia

2017-02-13

väldigt gott!

Kent-Göran

2016-08-12

Mycket mustig och god.

Lena

2016-01-17

Mycket god!

Håkan

2015-10-17

Den blev god. Lät de koka i 30 minuter vilket inte gjorde den sämre. Hade ingen dill men det gjorde inte så mycket då fiskgrytan blev mycket smakrik.