Fiskgryta med saffran och aioli
  • Tid 30 min

Fiskgryta med saffran och aioli

3.4 (5 betyg)

En klassisk fiskgryta med saffran som passar både en vardagsmiddag eller på en finare helgbjudning. En bra genväg för att spara tid är att använda färdigskurna grönsaker och bake off bröd. Aioli är gott både i soppan och till brödet.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 18

Ingredienser

4 portioner
  • 500 g torskrygg
  • 1 tsk salt
  • 800 g ratatouillemix hackat och klart
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 2 dl vatten
  • 1 msk hummerfond
  • 2 tsk socker
  • bake off vitlöksbröd, till servering
Aioli:
  • 1.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 2 krm salt
  • 1 krm cayennepeppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skär fisken i tärningar och salta. Fräs grönsaksmixen i olja i en kastrull. Tillsätt vitlök, saffran och timjan. Häll i krossade tomater, vin, vatten, fond och socker och låt sjuda ca 8 min.

  2. 2

    Lägg ner fisken och dra kastrullen från värmen. Låt vila under lock ca 5 min.

  3. 3

    Grädda bröden enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ingredienserna till aiolin och servera till grytan.

Servering

Garnera fiskgrytan med timjan.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar