Fiskgryta med saffran och aioli

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

En klassisk fiskgryta med saffran som passar både en vardagsmiddag eller på en finare helgbjudning. En bra genväg för att spara tid är att använda färdigskurna grönsaker och bake off bröd. Aioli är gott både i soppan och till brödet.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 18 st
  • 500 g torskrygg
  • 1 tsk salt
  • 800 g ratatouillemix hackat och klart
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 2 dl vatten
  • 1 msk hummerfond
  • 2 tsk socker
  • bake off vitlöksbröd, till servering
  • Aioli:
  • 1.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 2 krm salt
  • 1 krm cayennepeppar

Gör så här

  1. Skär fisken i tärningar och salta. Fräs grönsaksmixen i olja i en kastrull. Tillsätt vitlök, saffran och timjan. Häll i krossade tomater, vin, vatten, fond och socker och låt sjuda ca 8 min.
  2. Lägg ner fisken och dra kastrullen från värmen. Låt vila under lock ca 5 min.
  3. Grädda bröden enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ingredienserna till aiolin och servera till grytan.

Servering

Garnera fiskgrytan med timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffransfisk med fänkål och tomater

(4)

Fiskgryta med tomat och curry

(16)

Bouillabaisse med örtaioli

(34)

Asiatisk laxsoppa

(4)

Fisk i skaldjurssås

(8)

Fisktaco

(3)

Lax- och skaldjursgryta med saffran

(12)

Fiskgryta med saffran och räkor

(42)
18 st
  • Ingredienser 18 st
  • 500 g torskrygg
  • 1 tsk salt
  • 800 g ratatouillemix hackat och klart
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 2 dl vatten
  • 1 msk hummerfond
  • 2 tsk socker
  • bake off vitlöksbröd, till servering
  • Aioli:
  • 1.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 2 krm salt
  • 1 krm cayennepeppar

Fiskgryta med saffran och aioli

Betyg (1-5):
3.4 (5 betyg)

En klassisk fiskgryta med saffran som passar både en vardagsmiddag eller på en finare helgbjudning. En bra genväg för att spara tid är att använda färdigskurna grönsaker och bake off bröd. Aioli är gott både i soppan och till brödet.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär fisken i tärningar och salta. Fräs grönsaksmixen i olja i en kastrull. Tillsätt vitlök, saffran och timjan. Häll i krossade tomater, vin, vatten, fond och socker och låt sjuda ca 8 min.
  2. Lägg ner fisken och dra kastrullen från värmen. Låt vila under lock ca 5 min.
  3. Grädda bröden enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ingredienserna till aiolin och servera till grytan.

Servering

Garnera fiskgrytan med timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Saffransfisk med fänkål och tomater

(4)

Fiskgryta med tomat och curry

(16)

Bouillabaisse med örtaioli

(34)

Asiatisk laxsoppa

(4)

Fisk i skaldjurssås

(8)

Fisktaco

(3)

Lax- och skaldjursgryta med saffran

(12)

Fiskgryta med saffran och räkor

(42)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies