Fiskgryta med saffran och aioli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.9 (10 betyg)

En klassisk fiskgryta med saffran som passar både en vardagsmiddag eller på en finare helgbjudning. En bra genväg för att spara tid är att använda färdigskurna grönsaker och bake off bröd. Aioli är gott både i soppan och till brödet.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g torskrygg
  • 1 tsk salt
  • 800 g ratatouillemix hackat och klart
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 2 dl vatten
  • 1 msk hummerfond
  • 2 tsk socker
  • bake off vitlöksbröd, till servering
  • Aioli:
  • 1.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 2 krm salt
  • 1 krm cayennepeppar

Gör så här

  1. Skär fisken i tärningar och salta. Fräs grönsaksmixen i olja i en kastrull. Tillsätt vitlök, saffran och timjan. Häll i krossade tomater, vin, vatten, fond och socker och låt sjuda ca 8 min.
  2. Lägg ner fisken och dra kastrullen från värmen. Låt vila under lock ca 5 min.
  3. Grädda bröden enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ingredienserna till aiolin och servera till grytan.

Servering

Garnera fiskgrytan med timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Ugnslax med kokos och apelsin

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Ugnsfisk med saffran och vitlök

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Fiskbullar i thaisås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Torsk i saffranssås med rosépeppar

Betyg
Betyg
(91)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 500 g torskrygg
  • 1 tsk salt
  • 800 g ratatouillemix hackat och klart
  • 1 msk olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 0.5 g saffran
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • 500 g krossade tomater
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 2 dl vatten
  • 1 msk hummerfond
  • 2 tsk socker
  • bake off vitlöksbröd, till servering
  • Aioli:
  • 1.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl crème fraiche
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 2 krm salt
  • 1 krm cayennepeppar

Fiskgryta med saffran och aioli

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.9 (10 betyg)

En klassisk fiskgryta med saffran som passar både en vardagsmiddag eller på en finare helgbjudning. En bra genväg för att spara tid är att använda färdigskurna grönsaker och bake off bröd. Aioli är gott både i soppan och till brödet.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär fisken i tärningar och salta. Fräs grönsaksmixen i olja i en kastrull. Tillsätt vitlök, saffran och timjan. Häll i krossade tomater, vin, vatten, fond och socker och låt sjuda ca 8 min.
  2. Lägg ner fisken och dra kastrullen från värmen. Låt vila under lock ca 5 min.
  3. Grädda bröden enligt anvisningen på förpackningen. Blanda ingredienserna till aiolin och servera till grytan.

Servering

Garnera fiskgrytan med timjan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Ugnslax med kokos och apelsin

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Ugnsfisk med saffran och vitlök

Betyg
Betyg
(29)
Spara recept

Fiskbullar i thaisås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Laxbiffar med kryddörtsyoghurt och rödbetor

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Torsk i saffranssås med rosépeppar

Betyg
Betyg
(91)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)