Fiskgryta med potatis

Fiskgryta med potatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(36)

Fiskgryta inspirerad av Indien med smaker som ingefära, koriander, nejlika och kardemumma. Så gott och snabblagat!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g fryst alaska pollock, tinad
  • 1 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 30 g färsk ingefära
  • 1 tsk torkad koriander
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk mald nejlika
  • 0.5 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 1 msk neutral olja
  • 390 g krossade tomater med chili
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 200 g potatis, i mindre bitar
  • 200 g fryst bladspenat, tinad och urkramad
  • 240 g naanbröd

Gör så här

  1. Salta fisken. Fräs vitlök, ingefära och de torkade kryddorna i olja. Häll i krossade tomater, grädde och vatten.
  2. Tillsätt potatisen och låt koka, ca 10 min. Lägg i spenat och fiskbitar. Låt sjuda ytterligare, ca 5 min. Värm bröden enligt anvisningen på förpackningen. Servera fiskgrytan med bröden.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Felix

2021-11-30

Vilken potatis kan koka klart på 10 minuter ? Eller har jag missförstått något?

ANN-MARI

2021-10-29

Gott med mycket smak! Jag kokade potatisen i 12 minuter. Då hade potatisbitarna tuggmotstånd.

Birgitta

2021-09-28

Mycket gott! La till kikärter och minskade lite på vattnet. Om potatisen inte blir mjuk kan det bero på att kokningen avstannat vid ett kritiskt skede. Så bildas en hård kärna som aldrig mjuknar.

Coop

2021-09-14

Hej, tack för alla kommentarer! Eftesom många upplevde receptet som väl starkt så har vi dragit ner mängden chiliflakes. Det är är dock fritt fram att krydda på i efterhand efter egen smak. /Elsa, webbredaktör

Emmy

2021-09-13

Om man inte är van vid eller inte gillar chilihetta så rekommenderar jag att man minskar på mängden chiliflakes. Annars goda smaker. Jag skulle kunna tänka mig byta ut en del av potatisen mot kikärtor. Potatisen tar mycket längre tid att koka klar även om bitarna är små.

Daniel

2021-09-09

Väldigt starkt trots halvering av chiliflakes, konstiga tidsangivelser då potatisen inte blir klar på så kort tid (små bitar dessutom)

Peter

2021-09-07

Väldigt stark!

Liknande recept

Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(140)
Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(123)
Spara recept

Thaikyckling med kokosmjölk och lime

Betyg
Betyg
(203)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(63)
Fiskgryta med potatis
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 400 g fryst alaska pollock, tinad
  • 1 tsk salt
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 30 g färsk ingefära
  • 1 tsk torkad koriander
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 0.5 tsk mald nejlika
  • 0.5 tsk kardemummakärnor, mortlade
  • 1 msk neutral olja
  • 390 g krossade tomater med chili
  • 1 dl grädde
  • 1 dl vatten
  • 200 g potatis, i mindre bitar
  • 200 g fryst bladspenat, tinad och urkramad
  • 240 g naanbröd

Fiskgryta med potatis

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(36)

Fiskgryta inspirerad av Indien med smaker som ingefära, koriander, nejlika och kardemumma. Så gott och snabblagat!

Tillagningstid: 20 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Salta fisken. Fräs vitlök, ingefära och de torkade kryddorna i olja. Häll i krossade tomater, grädde och vatten.
  2. Tillsätt potatisen och låt koka, ca 10 min. Lägg i spenat och fiskbitar. Låt sjuda ytterligare, ca 5 min. Värm bröden enligt anvisningen på förpackningen. Servera fiskgrytan med bröden.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Felix

2021-11-30

Vilken potatis kan koka klart på 10 minuter ? Eller har jag missförstått något?

ANN-MARI

2021-10-29

Gott med mycket smak! Jag kokade potatisen i 12 minuter. Då hade potatisbitarna tuggmotstånd.

Birgitta

2021-09-28

Mycket gott! La till kikärter och minskade lite på vattnet. Om potatisen inte blir mjuk kan det bero på att kokningen avstannat vid ett kritiskt skede. Så bildas en hård kärna som aldrig mjuknar.

Coop

2021-09-14

Hej, tack för alla kommentarer! Eftesom många upplevde receptet som väl starkt så har vi dragit ner mängden chiliflakes. Det är är dock fritt fram att krydda på i efterhand efter egen smak. /Elsa, webbredaktör

Emmy

2021-09-13

Om man inte är van vid eller inte gillar chilihetta så rekommenderar jag att man minskar på mängden chiliflakes. Annars goda smaker. Jag skulle kunna tänka mig byta ut en del av potatisen mot kikärtor. Potatisen tar mycket längre tid att koka klar även om bitarna är små.

Daniel

2021-09-09

Väldigt starkt trots halvering av chiliflakes, konstiga tidsangivelser då potatisen inte blir klar på så kort tid (små bitar dessutom)

Peter

2021-09-07

Väldigt stark!

Liknande recept

Spara recept

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

Betyg
Betyg
(84)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(140)
Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(123)
Spara recept

Thaikyckling med kokosmjölk och lime

Betyg
Betyg
(203)
Spara recept

Morots- och ingefärsbulgur med kabanoss och fetaost

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Omelettrulle med grönkål och fetaost

Betyg
Betyg
(70)
Spara recept

Lökpaj med smördeg

Betyg
Betyg
(57)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(63)