Fiskgratäng med fänkålssallad
  • Tid 40 min
  • Ugn 200º

Fiskgratäng med fänkålssallad

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 16
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 400 g fryst torskfilé, tinad
  • 1 tsk salt
  • 250 g sötpotatis
  • 250 g potatis
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl hackade örter, t ex dill, persilja och basilika
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
Till servering:
  • 1 fänkål, hyvlad
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk salt
  • 100 g skalade räkor
  • 0.5 tsk salt
  • dill
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg fisken i en ugnsform och salta. Skala och koka sötpotatis och potatis i saltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen med en ballongvisp. Tillsätt smör och smaka av med salt.

  2. 2

    Blanda ihop crème fraiche med örter, citronsaft och vitlök. Klicka moset runt fisken i formen och häll crème fraichen över fisken. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.

  3. 3

    Hyvla fänkålen tunt, gärna med en mandolin. Vänd runt med citronsaft och salt. Toppa gratängen med fänkålen, räkor och dill vid servering.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar