Fiskgratäng med fänkålssallad

Fiskgratäng med fänkålssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 400 g fryst torskfilé, tinad
  • 250 g sötpotatis
  • 250 g potatis
  • 1 msk smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl hackade örter, t ex dill, persilja och basilika
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • Till servering:
  • 1 fänkål, hyvlad
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 100 g skalade räkor
  • dill

Gör så här

  1. Lägg fisken i en ugnsform och salta. Skala och koka sötpotatis och potatis i saltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen med en ballongvisp. Tillsätt smör och smaka av med salt.
  2. Blanda ihop crème fraiche med örter, citronsaft och vitlök. Klicka moset runt fisken i formen och häll crème fraichen över fisken. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Hyvla fänkålen tunt, gärna med en mandolin. Vänd runt med citronsaft och salt. Toppa gratängen med fänkålen, räkor och dill vid servering.
Fiskgratäng med fänkålssallad
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 400 g fryst torskfilé, tinad
  • 250 g sötpotatis
  • 250 g potatis
  • 1 msk smör
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl hackade örter, t ex dill, persilja och basilika
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • Till servering:
  • 1 fänkål, hyvlad
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 100 g skalade räkor
  • dill

Fiskgratäng med fänkålssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Tillagningstid: 40 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Lägg fisken i en ugnsform och salta. Skala och koka sötpotatis och potatis i saltat vatten. Häll av vattnet och mosa potatisen med en ballongvisp. Tillsätt smör och smaka av med salt.
  2. Blanda ihop crème fraiche med örter, citronsaft och vitlök. Klicka moset runt fisken i formen och häll crème fraichen över fisken. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min.
  3. Hyvla fänkålen tunt, gärna med en mandolin. Vänd runt med citronsaft och salt. Toppa gratängen med fänkålen, räkor och dill vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Kristin

2020-11-24

Det här receptet var otroligt gott!

Anna

2020-05-13

Väldigt enkelt och väldigt gott! Kommer definitivt göras flera gånger!