Fiskfilé à la Skagen

Fiskfilé à la Skagen

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g torskfilé eller hokifilé
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk kapris
  • 1 dl hackade inlagda rödbetor
  • 1 dl finhackad ättiksgurka
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 800 g kokt potatis
  • 1 citron, i klyftor
  • 300 g blandad sallad

Gör så här

  1. Dela filéerna i portionsbitar. Vänd dem i mjöl blandat med salt och lite peppar. Stek dem i fett i en stekpanna, 2-3 minuter per sida. Ta upp fisken och håll den varm.
  2. Lägg kapris, rödbeta och gurka i pannan och fräs ett par minuter. Häll blandningen över fisken.

Servering

Servera med pressad potatis, citronklyftor och en sallad med grönsaker, gärna ärtskott eller sockerärtor

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Fiskfilé à la Skagen
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g torskfilé eller hokifilé
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk kapris
  • 1 dl hackade inlagda rödbetor
  • 1 dl finhackad ättiksgurka
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 800 g kokt potatis
  • 1 citron, i klyftor
  • 300 g blandad sallad

Fiskfilé à la Skagen

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Dela filéerna i portionsbitar. Vänd dem i mjöl blandat med salt och lite peppar. Stek dem i fett i en stekpanna, 2-3 minuter per sida. Ta upp fisken och håll den varm.
  2. Lägg kapris, rödbeta och gurka i pannan och fräs ett par minuter. Häll blandningen över fisken.

Servering

Servera med pressad potatis, citronklyftor och en sallad med grönsaker, gärna ärtskott eller sockerärtor

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!