
Fiskfilé à la Skagen
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g torskfilé eller hokifilé
- 0.5 tsk vitpeppar
- 3 msk vetemjöl
- 2 msk smör eller margarin
- 2 msk kapris
- 1 dl hackade inlagda rödbetor
- 1 dl finhackad ättiksgurka
- 0.5 tsk salt
- Till servering:
- 800 g kokt potatis
- 1 citron, i klyftor
- 300 g blandad sallad
Gör så här
- Dela filéerna i portionsbitar. Vänd dem i mjöl blandat med salt och lite peppar. Stek dem i fett i en stekpanna, 2-3 minuter per sida. Ta upp fisken och håll den varm.
- Lägg kapris, rödbeta och gurka i pannan och fräs ett par minuter. Häll blandningen över fisken.
Servering
Servera med pressad potatis, citronklyftor och en sallad med grönsaker, gärna ärtskott eller sockerärtor
Fiskfilé à la Skagen
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Dela filéerna i portionsbitar. Vänd dem i mjöl blandat med salt och lite peppar. Stek dem i fett i en stekpanna, 2-3 minuter per sida. Ta upp fisken och håll den varm.
- Lägg kapris, rödbeta och gurka i pannan och fräs ett par minuter. Häll blandningen över fisken.
Servering
Servera med pressad potatis, citronklyftor och en sallad med grönsaker, gärna ärtskott eller sockerärtor
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!