Fiskfilé à la Skagen
  • Tid 25 min

Fiskfilé à la Skagen

3.67 (3 betyg)

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 11

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g torskfilé eller hokifilé
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk kapris
  • 1 dl hackade inlagda rödbetor
  • 1 dl finhackad ättiksgurka
Till servering:
  • 800 g kokt potatis
  • 1 citron, i klyftor
  • 300 g blandad sallad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Dela filéerna i portionsbitar. Vänd dem i mjöl blandat med salt och lite peppar. Stek dem i fett i en stekpanna, 2-3 minuter per sida. Ta upp fisken och håll den varm.

  2. 2

    Lägg kapris, rödbeta och gurka i pannan och fräs ett par minuter. Häll blandningen över fisken.

Servering

Servera med pressad potatis, citronklyftor och en sallad med grönsaker, gärna ärtskott eller sockerärtor
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar