Fiskbollar i vitvinssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Torsk i krämig vinsås med pressad potatis.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g torsk
  • 0.5 citron, finrivet skal och pressad saft
  • 0.5 riven gul lök
  • 1 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 hackad gul lök
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 tsk salt
  • Servering:
  • 1 kg potatis
  • 250 g broccoli

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mixa fisken i en matberedare eller hacka superfint med kniv. Lägg i en bunke och blanda ner citron, lök, ägg, mjöl, salt och peppar. Rulla till runda små bollar med blöta händer. Stek lök i olja tills den mjuknat något. Tillsätt mjöl och rör ordentligt. Häll i vin, vatten, grädde och buljongtärning. Rör om och låt koka ihop 4 minuter.
  2. Lägg försiktigt ner fiskbollarna i pannan och sätt på ett lock. Låt småputtra på låg värme cirka 10 minuter. Vänd försiktigt bollarna efter halva tiden. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten och lägg i broccolin, låt koka i 3 minuter.
  3. Pressa potatisen och servera med fiskbollar i sås och kokt broccoli.

Tips

Tänk på att spara vinslattar. Perfekt att ha till matlagning.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emmy

2018-08-30

Supergott! Men dubblera smaksättningen. Om man använder färsk fisk eller kramar ur vätskan ur upptinad fisk håller de ihop bättre. Alt. tillsätter lite ströbröd i fiskfärsen.

Lotta

2015-01-30

Goda, men för lite smak och för lite vätska, både att koka i och med tanke på den pressade potatisen gärna kräver lite extra sås, dubblade lök och citron, vin och grädde, + lite extra peppar.. MEN helheten var mycket god efter dessa justeringar.. OCH enkel att laga.

cecillia

2015-01-27

byt ut 1/2 av vetemjölet till potatismjöl,

Lena Hasselrot

2012-10-09

Lagat två gånger. Problemet var att de inte höll ihop. Hur förbättrar man konsistensen?

Liknande recept

Spara recept

Lax med färskost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Torsk med paksoi

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Stekt lax med grönsaksgryta

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Panerad lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(37)
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 500 g torsk
  • 0.5 citron, finrivet skal och pressad saft
  • 0.5 riven gul lök
  • 1 ägg
  • 1 msk vetemjöl
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 hackad gul lök
  • 1 tsk olivolja
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 fiskbuljongtärning
  • 1 tsk salt
  • Servering:
  • 1 kg potatis
  • 250 g broccoli

Fiskbollar i vitvinssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Torsk i krämig vinsås med pressad potatis.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Mixa fisken i en matberedare eller hacka superfint med kniv. Lägg i en bunke och blanda ner citron, lök, ägg, mjöl, salt och peppar. Rulla till runda små bollar med blöta händer. Stek lök i olja tills den mjuknat något. Tillsätt mjöl och rör ordentligt. Häll i vin, vatten, grädde och buljongtärning. Rör om och låt koka ihop 4 minuter.
  2. Lägg försiktigt ner fiskbollarna i pannan och sätt på ett lock. Låt småputtra på låg värme cirka 10 minuter. Vänd försiktigt bollarna efter halva tiden. Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten och lägg i broccolin, låt koka i 3 minuter.
  3. Pressa potatisen och servera med fiskbollar i sås och kokt broccoli.

Tips

Tänk på att spara vinslattar. Perfekt att ha till matlagning.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Emmy

2018-08-30

Supergott! Men dubblera smaksättningen. Om man använder färsk fisk eller kramar ur vätskan ur upptinad fisk håller de ihop bättre. Alt. tillsätter lite ströbröd i fiskfärsen.

Lotta

2015-01-30

Goda, men för lite smak och för lite vätska, både att koka i och med tanke på den pressade potatisen gärna kräver lite extra sås, dubblade lök och citron, vin och grädde, + lite extra peppar.. MEN helheten var mycket god efter dessa justeringar.. OCH enkel att laga.

cecillia

2015-01-27

byt ut 1/2 av vetemjölet till potatismjöl,

Lena Hasselrot

2012-10-09

Lagat två gånger. Problemet var att de inte höll ihop. Hur förbättrar man konsistensen?

Liknande recept

Spara recept

Lax med färskost

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Laxpasta med spenat i ugn

Betyg
Betyg
(32)
Spara recept

Torsk med paksoi

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(24)
Spara recept

Stekt lax med grönsaksgryta

Betyg
Betyg
(10)
Spara recept

Panerad lax

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Laxpasta med pesto och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(37)