Fisk med kvitten

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Fisk och lyxigt tillbehör - långsamt kokad kvitten. Ingen höjdare att äta rå utan utvecklar sin sötma och en mängd andra kryddiga aromer i hetta och byter färg till en läcker röd nyans.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g fiskfilé, t ex hoki
  • 1 msk matolja
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.5 liter vatten
  • 750 g skalade, urkärnade kvittenfrukter, skurna i åttondelar
  • 4 msk solrosolja
  • 3 kryddpepparkorn
  • 2 msk råsocker
  • 0.5 tsk mald kanel
  • 1 dl hett vatten

Gör så här

  1. Blanda vatten och citronsaft. Lägg ner kvittenbitarna så att de inte missfärgas. Låt kvittenbitarna rinna av och klappa dem torra med kökshandduk.
  2. Hetta upp oljan i en stor stekpanna och stek kvittenbitarna 15-10 minuter så att de får färg. Strö över socker och kanel. Tillsätt hett vatten och koka tills frukten är mjuk men inte mosig.
  3. Stek fisken gyllenbrun, salta och peppra.

Servering

Servera med kvitten och ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Stekt örtlax med fikon- och spenatsallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fisksoppa med apelsinsmak

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fishtaco på lutfisk med guacamole och mangosalsa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lax med mango chutney

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Koljafilé i citronsås

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Laxsallad med lime och jordnötter

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Lax i ugn med sås

Betyg
Betyg
(19)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 600 g fiskfilé, t ex hoki
  • 1 msk matolja
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.5 liter vatten
  • 750 g skalade, urkärnade kvittenfrukter, skurna i åttondelar
  • 4 msk solrosolja
  • 3 kryddpepparkorn
  • 2 msk råsocker
  • 0.5 tsk mald kanel
  • 1 dl hett vatten

Fisk med kvitten

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Fisk och lyxigt tillbehör - långsamt kokad kvitten. Ingen höjdare att äta rå utan utvecklar sin sötma och en mängd andra kryddiga aromer i hetta och byter färg till en läcker röd nyans.

Tillagningstid: 35 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda vatten och citronsaft. Lägg ner kvittenbitarna så att de inte missfärgas. Låt kvittenbitarna rinna av och klappa dem torra med kökshandduk.
  2. Hetta upp oljan i en stor stekpanna och stek kvittenbitarna 15-10 minuter så att de får färg. Strö över socker och kanel. Tillsätt hett vatten och koka tills frukten är mjuk men inte mosig.
  3. Stek fisken gyllenbrun, salta och peppra.

Servering

Servera med kvitten och ris.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Stekt örtlax med fikon- och spenatsallad

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fisksoppa med apelsinsmak

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Fishtaco på lutfisk med guacamole och mangosalsa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lax med mango chutney

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Bräckt lax med spenat och mangosalsa

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Koljafilé i citronsås

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Laxsallad med lime och jordnötter

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Lax i ugn med sås

Betyg
Betyg
(19)