Fisk med kvitten
  • Tid 35 min

Fisk med kvitten

2.75 (4 betyg)

Fisk och lyxigt tillbehör - långsamt kokad kvitten. Ingen höjdare att äta rå utan utvecklar sin sötma och en mängd andra kryddiga aromer i hetta och byter färg till en läcker röd nyans.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g fiskfilé, t ex hoki
  • 1 msk matolja
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1 citron, pressad saft
  • 0.5 liter vatten
  • 750 g skalade, urkärnade kvittenfrukter, skurna i åttondelar
  • 4 msk solrosolja
  • 3 kryddpepparkorn
  • 2 msk råsocker
  • 0.5 tsk mald kanel
  • 1 dl hett vatten
  • 0.5 krm salt (efter smak)
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda vatten och citronsaft. Lägg ner kvittenbitarna så att de inte missfärgas. Låt kvittenbitarna rinna av och klappa dem torra med kökshandduk.

  2. 2

    Hetta upp oljan i en stor stekpanna och stek kvittenbitarna 15-10 minuter så att de får färg. Strö över socker och kanel. Tillsätt hett vatten och koka tills frukten är mjuk men inte mosig.

  3. 3

    Stek fisken gyllenbrun, salta och peppra.

Servering

Servera med kvitten och ris.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar