Fisk i ugn med rödbetor och chèvre
Fisk i ugn med rödbetor och chèvre
  • Tid 40 min
  • Ugn 175º

Fisk i ugn med rödbetor och chèvre

4.6 (5 betyg)

Saftig fisk i ugn med vitlökssmör och chèvre, serveras med ett gott rotsellerimos.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 15
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g torsk, kolja eller rödspätta
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk nymalen peppar
  • 500 g färdigkokta rödbetor
  • 100 g chèvre
  • 150 g sockerärter, till servering
  • 1 kruka basilika
Rotsellerimos
  • 500 g potatis
  • 500 g rotselleri
  • 25 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 1 tsk salt
Vitlökssmör
  • 60 g smör
  • 0.5 kruka basilika (med stjälkar kvar)
  • 1 vitlöksklyfta, riven
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 175°.

Rotsellerimos:

  1. 1

    Skala och skär potatis och rotselleri i jämnstora bitar. Koka i saltat vatten tills de är mjuka. Mosa med potatisstomp eller ballongvisp, tillsätt smör och mjölk och rör kraftigt till ett fluffigt mos. Smaka av med salt.

Vitlökssmör:

  1. 1

    Mosa smöret med en gaffel och rör ihop med basilika och vitlök. Lägg fisken i en ugnsform och krydda med salt och peppar. Skär rödbetorna i klyftor och fördela runt fisken. Klicka vitlökssmöret på fisken.

  2. 2

    Bryt osten i bitar och lägg ovanpå rödbetorna. Gratinera mitt i ugnen ca 20 min. Strimla sockerärterna och plocka resterande blad av basilikan. Servera fisken med moset, sockerärterna och basilika.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Marie

    Jättegott!! Vi tog couscous då vi inte hade potatis hemma.

  • Petter

    Supergott! I våran ugn behövdes dock nästan den dubbla tiden, trots att fisken var tinad.

  • Rebecca

    Fräscht, smakfullt och supergott! Vi skippade rotsellerin och körde potatisstomp direkt på tallriken. Vi hade också en lite mildare chevre-créme istället för ost. Det här blir ett sparat recept, både som snabb middag och bjudmat!