Chèvre chaud

Chèvre chaud

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

En riktigt matig macka där rostade rödbetor har fått en naturlig plats mellan brödet och chèvreosten. Passar perfekt som lunch eller mellanrätt.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
  • 400 g färska rödbetor, i stavar eller Rödbetsstavar
  • 1 msk olivolja
  • 400 g chèvre
  • 4 skivor bröd, lantbröd eller surdegsbröd
  • 40 g pinjenötter
  • 1 msk olivolja
  • 70 g salladsmix
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Fördela rödbetorna på en ugnsplåt, vänd runt i olja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.
  2. Skär chèvreost i 4 skivor och pensla brödskivorna med olja. Lägg ostskivorna och brödskivorna bredvid varandra på en plåt med bakplåtspapper. Strö pinjenötterna över osten och rosta mitt i ugnen tills de har fin färg, 3–4 min. Lägg rödbetor, sallad och chèvre på brödskivorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Chèvre chaud
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 400 g färska rödbetor, i stavar eller Rödbetsstavar
  • 1 msk olivolja
  • 400 g chèvre
  • 4 skivor bröd, lantbröd eller surdegsbröd
  • 40 g pinjenötter
  • 1 msk olivolja
  • 70 g salladsmix
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 tsk salt

Chèvre chaud

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(13)

En riktigt matig macka där rostade rödbetor har fått en naturlig plats mellan brödet och chèvreosten. Passar perfekt som lunch eller mellanrätt.

Tillagningstid: 20 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Fördela rödbetorna på en ugnsplåt, vänd runt i olja och salta. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.
  2. Skär chèvreost i 4 skivor och pensla brödskivorna med olja. Lägg ostskivorna och brödskivorna bredvid varandra på en plåt med bakplåtspapper. Strö pinjenötterna över osten och rosta mitt i ugnen tills de har fin färg, 3–4 min. Lägg rödbetor, sallad och chèvre på brödskivorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!