För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fisk i ugn med krispigt parmesantäcke

Betyg (1-5):
4.17 (6 betyg)

Perfekt rätt som sköter sej själv i ugnen, bara i med fisken och toppa med parmesan, solrosfrön och bröd.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g färsk eller fryst tinad vit fiskfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 skivor vitt bröd, gärna surdeg
  • 0.75 dl solrosfrön
  • 2 dl finriven parmesan
  • 1 liten citron, finrivet skal och saft
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 dl olivolja
  • svartpeppar
  • Blomkålsmos
  • 500 g potatis
  • 500 g blomkål
  • 25 g smör
  • 2 dl mjölk
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200˚. Lägg fisken i en ugnsform och strö över salt. Mixa eller finhacka brödet och solrosfröna till ett smul. Blanda med parmesan, citronskal och vitlök.
  2. Pressa saften av halva citronen på fisken. Strö över smulblandningen och ringla på olja. Dra ett varv med pepparkvarnen och tillaga mitt i ugnen tills smulet är krispigt och fisken har en innertemperatur på 52˚, 15–20 min.

Blomkålsmos:

  1. Skala potatisen och skär blomkål och potatis i jämnstora bitar. Koka tillsammans i saltat vatten. Mosa med kross eller ballongvisp och rör kraftigt ner smör och mjölk. Smaka av moset med salt.

Tips

Tiden i ugnen beror på hur tjock fisken är. Dela lite lätt på en fiskbit med en gaffel och titta. Servera potatis och blomkål var för sig med smör om barnen är skeptiska...

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Baconlindad torskrygg med potatiskross

(15)

Ädelostfylld lax på salladsbädd

(15)

Laxpaj med potatis

(14)

Köttbullar med ansjovis och västerbottensost

(19)

Ugnslax med färskosttopping och tomatsallad

(2)

Gratinerad lax med basilika och västerbottensost

(39)

Rimmad torskrygg med linser, snabbpicklad morot och parmesansmul

(3)

Laxspett med hasselbackare och fetaostkräm

(12)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 800 g färsk eller fryst tinad vit fiskfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 skivor vitt bröd, gärna surdeg
  • 0.75 dl solrosfrön
  • 2 dl finriven parmesan
  • 1 liten citron, finrivet skal och saft
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 dl olivolja
  • svartpeppar
  • Blomkålsmos
  • 500 g potatis
  • 500 g blomkål
  • 25 g smör
  • 2 dl mjölk
  • salt

Fisk i ugn med krispigt parmesantäcke

Betyg (1-5):
4.17 (6 betyg)

Perfekt rätt som sköter sej själv i ugnen, bara i med fisken och toppa med parmesan, solrosfrön och bröd.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200˚. Lägg fisken i en ugnsform och strö över salt. Mixa eller finhacka brödet och solrosfröna till ett smul. Blanda med parmesan, citronskal och vitlök.
  2. Pressa saften av halva citronen på fisken. Strö över smulblandningen och ringla på olja. Dra ett varv med pepparkvarnen och tillaga mitt i ugnen tills smulet är krispigt och fisken har en innertemperatur på 52˚, 15–20 min.

Blomkålsmos:

  1. Skala potatisen och skär blomkål och potatis i jämnstora bitar. Koka tillsammans i saltat vatten. Mosa med kross eller ballongvisp och rör kraftigt ner smör och mjölk. Smaka av moset med salt.

Tips

Tiden i ugnen beror på hur tjock fisken är. Dela lite lätt på en fiskbit med en gaffel och titta. Servera potatis och blomkål var för sig med smör om barnen är skeptiska...

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Baconlindad torskrygg med potatiskross

(15)

Ädelostfylld lax på salladsbädd

(15)

Laxpaj med potatis

(14)

Köttbullar med ansjovis och västerbottensost

(19)

Ugnslax med färskosttopping och tomatsallad

(2)

Gratinerad lax med basilika och västerbottensost

(39)

Rimmad torskrygg med linser, snabbpicklad morot och parmesansmul

(3)

Laxspett med hasselbackare och fetaostkräm

(12)