Fisk i ugn med krispigt parmesantäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Perfekt rätt som sköter sej själv i ugnen, bara i med fisken och toppa med parmesan, solrosfrön och bröd.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g färsk eller fryst tinad vit fiskfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 skivor vitt bröd, gärna surdeg
  • 0.75 dl solrosfrön
  • 2 dl finriven parmesan
  • 1 liten citron, finrivet skal och saft
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 dl olivolja
  • svartpeppar
  • Blomkålsmos
  • 500 g potatis
  • 500 g blomkål
  • 25 g smör
  • 2 dl mjölk
  • salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200˚. Lägg fisken i en ugnsform och strö över salt. Mixa eller finhacka brödet och solrosfröna till ett smul. Blanda med parmesan, citronskal och vitlök.
  2. Pressa saften av halva citronen på fisken. Strö över smulblandningen och ringla på olja. Dra ett varv med pepparkvarnen och tillaga mitt i ugnen tills smulet är krispigt och fisken har en innertemperatur på 52˚, 15–20 min.

Blomkålsmos:

  1. Skala potatisen och skär blomkål och potatis i jämnstora bitar. Koka tillsammans i saltat vatten. Mosa med kross eller ballongvisp och rör kraftigt ner smör och mjölk. Smaka av moset med salt.

Tips

Tiden i ugnen beror på hur tjock fisken är. Dela lite lätt på en fiskbit med en gaffel och titta. Servera potatis och blomkål var för sig med smör om barnen är skeptiska...

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna Hedlund

2021-01-31

Den här rätten är magisk!!

Liknande recept

Spara recept

Fisk med frasigt täcke

Betyg
Betyg
(90)
Spara recept

Baconlindad torskrygg med potatiskross

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Ädelostfylld lax på salladsbädd

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Rimmad torskrygg med linser, snabbpicklad morot och parmesansmul

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ädelostbakad fisk

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Brieostfylld lax med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(119)
Spara recept

Ugnslax med färskosttopping och tomatsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lutfisk med senapssås, pancetta och chèvreärtor

Betyg
Betyg
(4)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 800 g färsk eller fryst tinad vit fiskfilé
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 skivor vitt bröd, gärna surdeg
  • 0.75 dl solrosfrön
  • 2 dl finriven parmesan
  • 1 liten citron, finrivet skal och saft
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 0.5 dl olivolja
  • svartpeppar
  • Blomkålsmos
  • 500 g potatis
  • 500 g blomkål
  • 25 g smör
  • 2 dl mjölk
  • salt

Fisk i ugn med krispigt parmesantäcke

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Perfekt rätt som sköter sej själv i ugnen, bara i med fisken och toppa med parmesan, solrosfrön och bröd.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200˚. Lägg fisken i en ugnsform och strö över salt. Mixa eller finhacka brödet och solrosfröna till ett smul. Blanda med parmesan, citronskal och vitlök.
  2. Pressa saften av halva citronen på fisken. Strö över smulblandningen och ringla på olja. Dra ett varv med pepparkvarnen och tillaga mitt i ugnen tills smulet är krispigt och fisken har en innertemperatur på 52˚, 15–20 min.

Blomkålsmos:

  1. Skala potatisen och skär blomkål och potatis i jämnstora bitar. Koka tillsammans i saltat vatten. Mosa med kross eller ballongvisp och rör kraftigt ner smör och mjölk. Smaka av moset med salt.

Tips

Tiden i ugnen beror på hur tjock fisken är. Dela lite lätt på en fiskbit med en gaffel och titta. Servera potatis och blomkål var för sig med smör om barnen är skeptiska...

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Anna Hedlund

2021-01-31

Den här rätten är magisk!!

Liknande recept

Spara recept

Fisk med frasigt täcke

Betyg
Betyg
(90)
Spara recept

Baconlindad torskrygg med potatiskross

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Ädelostfylld lax på salladsbädd

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Rimmad torskrygg med linser, snabbpicklad morot och parmesansmul

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Ädelostbakad fisk

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Brieostfylld lax med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(119)
Spara recept

Ugnslax med färskosttopping och tomatsallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Lutfisk med senapssås, pancetta och chèvreärtor

Betyg
Betyg
(4)