För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fisk i pepparrotssås och rödbetor

Betyg (1-5):
3.5 (8 betyg)

Smakrik och lättlagad fisk med en sås gjord på pepparrot som ger lite sting. gott med rödbetor och den kokta potatisen till.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis, skalad
  • 4 dl grädde
  • 0.5 dl finriven färsk pepparrot
  • 1 fiskbuljongtärning, finriven
  • 0.5 tsk salt
  • 400 g fryst torskfilé eller alaska pollock, tinad
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 msk smör
  • 500 g färdigkokta rödbetor
  • Till servering
  • finriven färsk pepparrot
  • citronklyftor, till servering

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Koka grädde, pepparrot och buljongtärning till tjockare konsistens, ca 10 min. Salta fisken och skär i portionsbitar. Lägg ner i såsen att sjuda tills fisken är klar, ca 4 min.
  2. Vänd runt potatisen i dill och en klick smör. Skär rödbetorna i bitar och värm lite i mikro eller i en liten kastrull. Servera fisken och såsen med potatis, rödbetor, pepparrot och citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caroline

2020-03-04

Hur mycket pepparrot ska man ha i gräddsåsen? Står inte med i ingredienslistan. Flera av era recept har dessa små missar, det är lite irriterande.

Kerstin

2019-10-20

Otroligt god sås!

Liknande recept

Fiskfilé à la Skagen

(4)

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

(5)

Fiskgratäng med fänkål och rotsellerimos

(10)

Ljummen sallad med varmrökt lax

(9)

Sejgratäng med rotfruktskross

(55)

Fiskgryta med fänkål och rotselleri

(27)

Ugnsbakad lax med grönsaksstrimlor

(6)

Laxpudding med jordärtskocka

(10)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 kg potatis, skalad
  • 4 dl grädde
  • 0.5 dl finriven färsk pepparrot
  • 1 fiskbuljongtärning, finriven
  • 0.5 tsk salt
  • 400 g fryst torskfilé eller alaska pollock, tinad
  • 1 dl finhackad dill
  • 1 msk smör
  • 500 g färdigkokta rödbetor
  • Till servering
  • finriven färsk pepparrot
  • citronklyftor, till servering

Fisk i pepparrotssås och rödbetor

Betyg (1-5):
3.5 (8 betyg)

Smakrik och lättlagad fisk med en sås gjord på pepparrot som ger lite sting. gott med rödbetor och den kokta potatisen till.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka potatisen i saltat vatten. Koka grädde, pepparrot och buljongtärning till tjockare konsistens, ca 10 min. Salta fisken och skär i portionsbitar. Lägg ner i såsen att sjuda tills fisken är klar, ca 4 min.
  2. Vänd runt potatisen i dill och en klick smör. Skär rödbetorna i bitar och värm lite i mikro eller i en liten kastrull. Servera fisken och såsen med potatis, rödbetor, pepparrot och citron.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Caroline

2020-03-04

Hur mycket pepparrot ska man ha i gräddsåsen? Står inte med i ingredienslistan. Flera av era recept har dessa små missar, det är lite irriterande.

Kerstin

2019-10-20

Otroligt god sås!

Liknande recept

Fiskfilé à la Skagen

(4)

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

(5)

Fiskgratäng med fänkål och rotsellerimos

(10)

Ljummen sallad med varmrökt lax

(9)

Sejgratäng med rotfruktskross

(55)

Fiskgryta med fänkål och rotselleri

(27)

Ugnsbakad lax med grönsaksstrimlor

(6)

Laxpudding med jordärtskocka

(10)