Fisk i folie med vitvinssky

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g färskpotatis
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 msk smör
  • 8 dillkvistar
  • 1 dl vatten
  • 250 g broccoli
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 msk smör
  • 1 dl vatten
  • Fiskpaket:
  • 800 g vit fisk t ex torskfilé
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 msk smör
  • 6 msk vitt vin

Gör så här

  1. Lägg en fjärdedel av potatisarna på en bit folie och vik in kanterna. Salta och lägg på en smörklick och 2 dillkvistar. Häll på lite vatten och vik ihop foliet till ett paket. Gör 3 potatispaket till. Lägg på grillen och lägg på locket. Efter 10-15 min lägger man på fisk och broccoli paketen så är allt klart samtidigt.

Broccolipaket

  1. Gör likadant som med potatispaketen fast utan dillen.

Fiskpaket

  1. Vik ihop en fiskfilé och lägg på en foliebit. Vik in folie kanterna . Salta, peppra och lägg på en smörklick. Häll på en skvätt vin och vik ihop paketet. Gör 3 fiskpaket till. Grilla under lock ca 10 min. Häll skyn från fiskpaketet över fisken vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rune Betnér

2014-08-04

Lätt och snabbt fixat och mycket gott. Väldigt rent i smaken. Snåla inte med smör och ett gott vin på fisken, skyn är en extra bonus!

Liknande recept

Spara recept

Tonfiskbollar

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Ugnslax med kokos och apelsin

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Laxrulader med torskfärs och gräddkokt fänkål

Betyg
Betyg
(99)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Asiatisk fisk i ugn

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Kall inkokt lax

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Torsk i saffranssås med rosépeppar

Betyg
Betyg
(97)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 800 g färskpotatis
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 msk smör
  • 8 dillkvistar
  • 1 dl vatten
  • 250 g broccoli
  • 2 tsk flingsalt
  • 2 msk smör
  • 1 dl vatten
  • Fiskpaket:
  • 800 g vit fisk t ex torskfilé
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 4 msk smör
  • 6 msk vitt vin

Fisk i folie med vitvinssky

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(17)

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg en fjärdedel av potatisarna på en bit folie och vik in kanterna. Salta och lägg på en smörklick och 2 dillkvistar. Häll på lite vatten och vik ihop foliet till ett paket. Gör 3 potatispaket till. Lägg på grillen och lägg på locket. Efter 10-15 min lägger man på fisk och broccoli paketen så är allt klart samtidigt.

Broccolipaket

  1. Gör likadant som med potatispaketen fast utan dillen.

Fiskpaket

  1. Vik ihop en fiskfilé och lägg på en foliebit. Vik in folie kanterna . Salta, peppra och lägg på en smörklick. Häll på en skvätt vin och vik ihop paketet. Gör 3 fiskpaket till. Grilla under lock ca 10 min. Häll skyn från fiskpaketet över fisken vid servering.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Rune Betnér

2014-08-04

Lätt och snabbt fixat och mycket gott. Väldigt rent i smaken. Snåla inte med smör och ett gott vin på fisken, skyn är en extra bonus!

Liknande recept

Spara recept

Tonfiskbollar

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Ugnslax med kokos och apelsin

Betyg
Betyg
(59)
Spara recept

Laxrulader med torskfärs och gräddkokt fänkål

Betyg
Betyg
(99)
Spara recept

Lax med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Asiatisk fisk i ugn

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Gravad röding

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Kall inkokt lax

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Torsk i saffranssås med rosépeppar

Betyg
Betyg
(97)