Fish´n chips

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.33 (3 betyg)

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g rödspättafilé
  • 2 dl vetemjöl
  • smör och olja till stekning
  • 1 klyftad citron till servering
  • salt
  • Chips
  • 200 g kålrot
  • 4 morötter
  • 400 g potatis
  • rapsolja
  • Yoghurtdipp
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk rapsolja
  • 0.5 tsk curry (eller 1 msk röd currypasta)
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 3 dl yoghurt (10 %)
  • Mushy peas
  • 3 dl frysta gröna ärtor
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl crème fraiche
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Chips: Sätt ugnen på 200°. Skala rotfrukter och ev potatisen och skär dem i stavar. Fördela på en plåt och vänd runt i olja. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Salta.

Yoghurtdip:

  1. Fräs löken mjuk i olja. Tillsätt curry och vinäger. Stek med någon minut till. Blanda med yoghurten.
  2. Salta fiskfiléerna. Vänd i mjöl. Hetta upp oljan, klicka i smöret och precis när det slutat bubbla lägg ner fisken.
  3. Sänk värmen något och vänd så fort det blivit en gyllene yta. Stek på andra sidan.

Mushy peas

  1. Koka upp frysta gröna ärtor i lite vatten. Häll av. Låt smör smälta i ärtorna. Rör ner crème fraiche och mosa ärtorna grovt. Salta och peppra.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sven-Inge

2017-09-30

Jag bättrade på paneringen med ägg och panko och så körde jag med remouladsås istället.

Liknande recept

Spara recept

Fiskgryta med saffran och aioli

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lax i ugn med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Fisktaco

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Laxlasagne med cottage cheese och dill

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Pasta med rökt lax

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pestogratinerad torskrygg

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Lax med tomat- och basilikatäcke

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Gratinerad lax med basilika och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(46)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 800 g rödspättafilé
  • 2 dl vetemjöl
  • smör och olja till stekning
  • 1 klyftad citron till servering
  • salt
  • Chips
  • 200 g kålrot
  • 4 morötter
  • 400 g potatis
  • rapsolja
  • Yoghurtdipp
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk rapsolja
  • 0.5 tsk curry (eller 1 msk röd currypasta)
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 3 dl yoghurt (10 %)
  • Mushy peas
  • 3 dl frysta gröna ärtor
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl crème fraiche
  • salt och peppar

Fish´n chips

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.33 (3 betyg)

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Chips: Sätt ugnen på 200°. Skala rotfrukter och ev potatisen och skär dem i stavar. Fördela på en plåt och vänd runt i olja. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Salta.

Yoghurtdip:

  1. Fräs löken mjuk i olja. Tillsätt curry och vinäger. Stek med någon minut till. Blanda med yoghurten.
  2. Salta fiskfiléerna. Vänd i mjöl. Hetta upp oljan, klicka i smöret och precis när det slutat bubbla lägg ner fisken.
  3. Sänk värmen något och vänd så fort det blivit en gyllene yta. Stek på andra sidan.

Mushy peas

  1. Koka upp frysta gröna ärtor i lite vatten. Häll av. Låt smör smälta i ärtorna. Rör ner crème fraiche och mosa ärtorna grovt. Salta och peppra.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sven-Inge

2017-09-30

Jag bättrade på paneringen med ägg och panko och så körde jag med remouladsås istället.

Liknande recept

Spara recept

Fiskgryta med saffran och aioli

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lax i ugn med ingefära, chili och lime

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Fisktaco

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Laxlasagne med cottage cheese och dill

Betyg
Betyg
(42)
Spara recept

Pasta med rökt lax

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Pestogratinerad torskrygg

Betyg
Betyg
(50)
Spara recept

Lax med tomat- och basilikatäcke

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Gratinerad lax med basilika och Västerbottensost

Betyg
Betyg
(46)