Fish´n chips

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 16 st
  • 800 g rödspättafilé
  • 2 dl vetemjöl
  • smör och olja till stekning
  • 1 klyftad citron till servering
  • Chips
  • 200 g kålrot
  • 4 morötter
  • 400 g potatis
  • rapsolja
  • Yoghurtdipp
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk rapsolja
  • 0.5 tsk curry (eller 1 msk röd currypasta)
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 3 dl yoghurt (10 %)
  • Mushy peas
  • 3 dl frysta gröna ärtor
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl crème fraiche

Gör så här

  1. Chips: Sätt ugnen på 200°. Skala rotfrukter och ev potatisen och skär dem i stavar. Fördela på en plåt och vänd runt i olja. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Salta.

Yoghurtdip:

  1. Fräs löken mjuk i olja. Tillsätt curry och vinäger. Stek med någon minut till. Blanda med yoghurten.
  2. Salta fiskfiléerna. Vänd i mjöl. Hetta upp oljan, klicka i smöret och precis när det slutat bubbla lägg ner fisken.
  3. Sänk värmen något och vänd så fort det blivit en gyllene yta. Stek på andra sidan.

Mushy peas

  1. Koka upp frysta gröna ärtor i lite vatten. Häll av. Låt smör smälta i ärtorna. Rör ner crème fraiche och mosa ärtorna grovt. Salta och peppra.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sven-Inge

2017-09-30

Jag bättrade på paneringen med ägg och panko och så körde jag med remouladsås istället.

Liknande recept

Fiskgryta med saffran och räkor

(42)

Bouillabaisse med örtaioli

(34)

Gratinerad lax med basilika och västerbottensost

(32)

Fisk i skaldjurssås

(8)

Bowl med sashimilax

(2)

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad

(148)

Fisktaco

(3)

Saffransfisk med fänkål och tomater

(4)
16 st
  • Ingredienser 16 st
  • 800 g rödspättafilé
  • 2 dl vetemjöl
  • smör och olja till stekning
  • 1 klyftad citron till servering
  • Chips
  • 200 g kålrot
  • 4 morötter
  • 400 g potatis
  • rapsolja
  • Yoghurtdipp
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 1 msk rapsolja
  • 0.5 tsk curry (eller 1 msk röd currypasta)
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 3 dl yoghurt (10 %)
  • Mushy peas
  • 3 dl frysta gröna ärtor
  • 1 msk smör
  • 0.5 dl crème fraiche

Fish´n chips

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Chips: Sätt ugnen på 200°. Skala rotfrukter och ev potatisen och skär dem i stavar. Fördela på en plåt och vänd runt i olja. Rosta mitt i ugnen ca 25 min. Salta.

Yoghurtdip:

  1. Fräs löken mjuk i olja. Tillsätt curry och vinäger. Stek med någon minut till. Blanda med yoghurten.
  2. Salta fiskfiléerna. Vänd i mjöl. Hetta upp oljan, klicka i smöret och precis när det slutat bubbla lägg ner fisken.
  3. Sänk värmen något och vänd så fort det blivit en gyllene yta. Stek på andra sidan.

Mushy peas

  1. Koka upp frysta gröna ärtor i lite vatten. Häll av. Låt smör smälta i ärtorna. Rör ner crème fraiche och mosa ärtorna grovt. Salta och peppra.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sven-Inge

2017-09-30

Jag bättrade på paneringen med ägg och panko och så körde jag med remouladsås istället.

Liknande recept

Fiskgryta med saffran och räkor

(42)

Bouillabaisse med örtaioli

(34)

Gratinerad lax med basilika och västerbottensost

(32)

Fisk i skaldjurssås

(8)

Bowl med sashimilax

(2)

Chili- och limelax i ugn med nudelsallad

(148)

Fisktaco

(3)

Saffransfisk med fänkål och tomater

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies