Fishcakes med brynt smör

Fishcakes med brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Fiskbiffar med kokt potatis och rödbetor och kapris som vänds i brynt smör, blir ljuvligt gott!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
  • 1 kg potatis
  • 400 g rödbetor
  • 400 g alaska pollock, tinad
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • smör, till stekning
  • 50 g smör att bryna
  • 1 dl små kapris

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Skala rödbetorna och skär i klyftor. Koka mjuka i saltat vatten. Mixa fisken till en färs och lägg i en bunke med ägg, salt och peppar.
  2. När potatisen kokat mjuk ta en tredjedel och kyl ner i kallt vatten. Riv ner potatisen i bunken och blanda med fiskfärsen. Hetta upp en stekpanna och tillsätt smör. Klicka i smeten i små högar och stek små biffar så de får fin stekyta på båda sidor och är genomstekta.
  3. Smält smöret i en kastrull och bryn under omrörning tills det doftar nötigt och slutar skumma. Vänd ner rödbetor och kapris. Häll över biffarna vid servering och servera med resten av potatisen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne

2021-03-22

Jag tog gårdagens potatis från kylen och det fungerade fint :)

Checkbox Coop

2021-02-15

Till Fredrik: Blanda den kalla rivna potatisen med fiskfärsen, då bör de hålla ihop fint. Lycka till! :)

Fredrik

2021-02-12

Hej Maja! Det räcker inte, finne inte en chans i världen att de på bilden är tillagade enligt receptet.

Checkbox Coop

2020-10-06

Hej Mikael och Robin! Om man tar fryst fisk så är det viktigt att fisken får rinna av väl innan. Se även till att kyla ner potatisen ordentligt innan ni tillsätter fiskfärsen. Mvh, Maja/redaktör

Mikael

2020-10-03

Håller med Robin, biffarna håller inte ihop särskilt bra vid stekning. Ett extra ägg hjälpte en aning.

Robin

2020-08-27

Tyvärr håller de inte ihop när man steker.

Fishcakes med brynt smör
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 1 kg potatis
  • 400 g rödbetor
  • 400 g alaska pollock, tinad
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • smör, till stekning
  • 50 g smör att bryna
  • 1 dl små kapris

Fishcakes med brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(32)

Fiskbiffar med kokt potatis och rödbetor och kapris som vänds i brynt smör, blir ljuvligt gott!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Skala rödbetorna och skär i klyftor. Koka mjuka i saltat vatten. Mixa fisken till en färs och lägg i en bunke med ägg, salt och peppar.
  2. När potatisen kokat mjuk ta en tredjedel och kyl ner i kallt vatten. Riv ner potatisen i bunken och blanda med fiskfärsen. Hetta upp en stekpanna och tillsätt smör. Klicka i smeten i små högar och stek små biffar så de får fin stekyta på båda sidor och är genomstekta.
  3. Smält smöret i en kastrull och bryn under omrörning tills det doftar nötigt och slutar skumma. Vänd ner rödbetor och kapris. Häll över biffarna vid servering och servera med resten av potatisen.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne

2021-03-22

Jag tog gårdagens potatis från kylen och det fungerade fint :)

Checkbox Coop

2021-02-15

Till Fredrik: Blanda den kalla rivna potatisen med fiskfärsen, då bör de hålla ihop fint. Lycka till! :)

Fredrik

2021-02-12

Hej Maja! Det räcker inte, finne inte en chans i världen att de på bilden är tillagade enligt receptet.

Checkbox Coop

2020-10-06

Hej Mikael och Robin! Om man tar fryst fisk så är det viktigt att fisken får rinna av väl innan. Se även till att kyla ner potatisen ordentligt innan ni tillsätter fiskfärsen. Mvh, Maja/redaktör

Mikael

2020-10-03

Håller med Robin, biffarna håller inte ihop särskilt bra vid stekning. Ett extra ägg hjälpte en aning.

Robin

2020-08-27

Tyvärr håller de inte ihop när man steker.