

Fishcakes med brynt smör
Fiskbiffar med kokt potatis och rödbetor och kapris som vänds i brynt smör, blir ljuvligt gott!
- 1 kg potatis
- 400 g rödbetor
- 400 g alaska pollock, tinad
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- smör, till stekning
- 50 g smör att bryna
- 1 dl små kapris
Gör så här
- Skala och koka potatisen i saltat vatten. Skala rödbetorna och skär i klyftor. Koka mjuka i saltat vatten. Mixa fisken till en färs och lägg i en bunke med ägg, salt och peppar.
- När potatisen kokat mjuk ta en tredjedel och kyl ner i kallt vatten. Riv ner potatisen i bunken och rör om. Hetta upp en stekpanna och tillsätt smör. Klicka i smeten i små högar och stek små biffar så de får fin stekyta på båda sidor och är genomstekta.
- Smält smöret i en kastrull och bryn under omrörning tills det doftar nötigt och slutar skumma. Vänd ner rödbetor och kapris. Häll över biffarna vid servering och servera med resten av potatisen.
Fishcakes med brynt smör
Fiskbiffar med kokt potatis och rödbetor och kapris som vänds i brynt smör, blir ljuvligt gott!
Gör så här
- Skala och koka potatisen i saltat vatten. Skala rödbetorna och skär i klyftor. Koka mjuka i saltat vatten. Mixa fisken till en färs och lägg i en bunke med ägg, salt och peppar.
- När potatisen kokat mjuk ta en tredjedel och kyl ner i kallt vatten. Riv ner potatisen i bunken och rör om. Hetta upp en stekpanna och tillsätt smör. Klicka i smeten i små högar och stek små biffar så de får fin stekyta på båda sidor och är genomstekta.
- Smält smöret i en kastrull och bryn under omrörning tills det doftar nötigt och slutar skumma. Vänd ner rödbetor och kapris. Häll över biffarna vid servering och servera med resten av potatisen.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-10-06
Hej Mikael och Robin! Om man tar fryst fisk så är det viktigt att fisken får rinna av väl innan. Se även till att kyla ner potatisen ordentligt innan ni tillsätter fiskfärsen. Mvh, Maja/redaktör
2020-10-03
Håller med Robin, biffarna håller inte ihop särskilt bra vid stekning. Ett extra ägg hjälpte en aning.
2020-08-27
Tyvärr håller de inte ihop när man steker.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2020-10-06
Hej Mikael och Robin! Om man tar fryst fisk så är det viktigt att fisken får rinna av väl innan. Se även till att kyla ner potatisen ordentligt innan ni tillsätter fiskfärsen. Mvh, Maja/redaktör
Mikael
2020-10-03
Håller med Robin, biffarna håller inte ihop särskilt bra vid stekning. Ett extra ägg hjälpte en aning.
Robin
2020-08-27
Tyvärr håller de inte ihop när man steker.