Fishcakes med brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.4 (5 betyg)

Fiskbiffar med kokt potatis och rödbetor och kapris som vänds i brynt smör, blir ljuvligt gott!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis
  • 400 g rödbetor
  • 400 g alaska pollock, tinad
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 50 g smör att bryna
  • 1 dl små kapris

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Skala rödbetorna och skär i klyftor. Koka mjuka i saltat vatten. Mixa fisken till en färs och lägg i en bunke med ägg, salt och peppar.
  2. När potatisen kokat mjuk ta en tredjedel och kyl ner i kallt vatten. Riv ner potatisen i bunken och rör om. Hetta upp en stekpanna och tillsätt smör. Klicka i smeten i små högar och stek små biffar så de får fin stekyta på båda sidor och är genomstekta.
  3. Smält smöret i en kastrull och bryn under omrörning tills det doftar nötigt och slutar skumma. Vänd ner rödbetor och kapris. Häll över biffarna vid servering och servera med resten av potatisen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-10-06

Hej Mikael och Robin! Om man tar fryst fisk så är det viktigt att fisken får rinna av väl innan. Se även till att kyla ner potatisen ordentligt innan ni tillsätter fiskfärsen. Mvh, Maja/redaktör

Mikael

2020-10-03

Håller med Robin, biffarna håller inte ihop särskilt bra vid stekning. Ett extra ägg hjälpte en aning.

Robin

2020-08-27

Tyvärr håller de inte ihop när man steker.

Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(146)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(103)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 kg potatis
  • 400 g rödbetor
  • 400 g alaska pollock, tinad
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 50 g smör att bryna
  • 1 dl små kapris

Fishcakes med brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.4 (5 betyg)

Fiskbiffar med kokt potatis och rödbetor och kapris som vänds i brynt smör, blir ljuvligt gott!

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka potatisen i saltat vatten. Skala rödbetorna och skär i klyftor. Koka mjuka i saltat vatten. Mixa fisken till en färs och lägg i en bunke med ägg, salt och peppar.
  2. När potatisen kokat mjuk ta en tredjedel och kyl ner i kallt vatten. Riv ner potatisen i bunken och rör om. Hetta upp en stekpanna och tillsätt smör. Klicka i smeten i små högar och stek små biffar så de får fin stekyta på båda sidor och är genomstekta.
  3. Smält smöret i en kastrull och bryn under omrörning tills det doftar nötigt och slutar skumma. Vänd ner rödbetor och kapris. Häll över biffarna vid servering och servera med resten av potatisen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2020-10-06

Hej Mikael och Robin! Om man tar fryst fisk så är det viktigt att fisken får rinna av väl innan. Se även till att kyla ner potatisen ordentligt innan ni tillsätter fiskfärsen. Mvh, Maja/redaktör

Mikael

2020-10-03

Håller med Robin, biffarna håller inte ihop särskilt bra vid stekning. Ett extra ägg hjälpte en aning.

Robin

2020-08-27

Tyvärr håller de inte ihop när man steker.

Liknande recept

Spara recept

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

Betyg
Betyg
(85)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(87)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Ugnsstekt fläskkarré med ingefärsrotmos

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Lotta Lundgren - Zucchiniburgare med klyftpotatis

Betyg
Betyg
(83)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(146)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(103)