Fish and chips

Fish and chips

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Frasiga fiskbitar serveras med goda palsternacks-frites och bönröra.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:220°
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g palsternacka, i stavar
  • 1 msk olja
  • 400 g fryst torskfilé, tinad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 dl iskallt vatten
  • 5 dl olja, till fritering
  • Bönröra
  • 400 g kokta stora vita bönor på burk, avsköljda
  • 0.75 dl mango chutney
  • 1 tsk curry
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1.5 tsk vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Lägg palsternackan på en plåt med bakplåtspapper och vänd runt med olja, salt och peppar. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 30 min.
  2. Skär fisken i kuber och torka av bitarna. Salta och peppra.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, häll i iskallt vatten och rör till en jämn smet. Hetta upp olja till 160° i en kastrull med höga kanter. Doppa en fiskbit i taget i smeten så att hela fisken täcks med smet.
  4. Lägg direkt i oljan och fritera till fin färg i 3-4 min. Ta upp och lägg på ett hushållspapper att rinna av. Servera med rostad palsternacka och bönröra.

Bönröra:

  1. Mosa bönorna slarvigt med en gaffel. Blanda med chutney, curry, lök och vinäger. Smaka av med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nico

2019-09-17

Gott och enkel. Alla gillade det. Receptet räcker gott och väl.

Liknande recept

Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(123)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(140)
Spara recept

Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(77)
Spara recept

Thaikyckling med kokosmjölk och lime

Betyg
Betyg
(203)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(37)
Fish and chips
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 800 g palsternacka, i stavar
  • 1 msk olja
  • 400 g fryst torskfilé, tinad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 dl iskallt vatten
  • 5 dl olja, till fritering
  • Bönröra
  • 400 g kokta stora vita bönor på burk, avsköljda
  • 0.75 dl mango chutney
  • 1 tsk curry
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1.5 tsk vitvinsvinäger

Fish and chips

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(23)

Frasiga fiskbitar serveras med goda palsternacks-frites och bönröra.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:220°
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg palsternackan på en plåt med bakplåtspapper och vänd runt med olja, salt och peppar. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 30 min.
  2. Skär fisken i kuber och torka av bitarna. Salta och peppra.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, häll i iskallt vatten och rör till en jämn smet. Hetta upp olja till 160° i en kastrull med höga kanter. Doppa en fiskbit i taget i smeten så att hela fisken täcks med smet.
  4. Lägg direkt i oljan och fritera till fin färg i 3-4 min. Ta upp och lägg på ett hushållspapper att rinna av. Servera med rostad palsternacka och bönröra.

Bönröra:

  1. Mosa bönorna slarvigt med en gaffel. Blanda med chutney, curry, lök och vinäger. Smaka av med salt.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nico

2019-09-17

Gott och enkel. Alla gillade det. Receptet räcker gott och väl.

Liknande recept

Spara recept

Kålwrap med grillade bönbiffar

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

Betyg
Betyg
(63)
Spara recept

Ramensoppa med fläskkarré

Betyg
Betyg
(123)
Spara recept

Kycklingbollar med dill och citron

Betyg
Betyg
(100)
Spara recept

Moussakagratäng

Betyg
Betyg
(140)
Spara recept

Spaghetti med kronärtspesto

Betyg
Betyg
(77)
Spara recept

Thaikyckling med kokosmjölk och lime

Betyg
Betyg
(203)
Spara recept

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

Betyg
Betyg
(37)