Fish and chips

Fish and chips

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Recept på klassisk fish and chips som du enkelt gör hemma. Friterad fisk, remouladsås och pommes frites med dill, godare middag får man leta efter!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 900 g pommes frites
  • torkad dill
  • 500 g torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 5 dl neutral olja, till fritering
  • citron, i klyftor till servering
  • Frityrsmet
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl iskallt vatten
  • Remouladsås
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl pickles, hackade

Gör så här

  1. Tillaga pommes fritesen enligt anvisningen på förpackningen, strö över torkad dill när de är färdiga.
  2. Skär torsken i bitar och salta. Rör ihop mjöl, bakpulver, salt och vatten.
  3. Hetta upp olja till 160° i en kastrull. Doppa fiskbitarna i smeten så att de täcks och lägg direkt i oljan. Fritera tills de har fin färg, 3–4 min. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Blanda majonnäs och pickles. Servera fisken med pommes, sås och citronklyftor. Garnera ev med dill.

Tips

När du ändå har varm frityrolja - prova att fritera pommes fritesen också. Restaurangkänsla på ett kick!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Erik

2022-02-25

Mums vad gott! Bästa fredagsmaten!

Fish and chips
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 900 g pommes frites
  • torkad dill
  • 500 g torskfilé
  • 1 tsk salt
  • 5 dl neutral olja, till fritering
  • citron, i klyftor till servering
  • Frityrsmet
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2 dl iskallt vatten
  • Remouladsås
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl pickles, hackade

Fish and chips

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Recept på klassisk fish and chips som du enkelt gör hemma. Friterad fisk, remouladsås och pommes frites med dill, godare middag får man leta efter!

Tillagningstid: 40 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Tillaga pommes fritesen enligt anvisningen på förpackningen, strö över torkad dill när de är färdiga.
  2. Skär torsken i bitar och salta. Rör ihop mjöl, bakpulver, salt och vatten.
  3. Hetta upp olja till 160° i en kastrull. Doppa fiskbitarna i smeten så att de täcks och lägg direkt i oljan. Fritera tills de har fin färg, 3–4 min. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Blanda majonnäs och pickles. Servera fisken med pommes, sås och citronklyftor. Garnera ev med dill.

Tips

När du ändå har varm frityrolja - prova att fritera pommes fritesen också. Restaurangkänsla på ett kick!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Erik

2022-02-25

Mums vad gott! Bästa fredagsmaten!