Fish and chips
  • Tid 45 min
  • Ugn 220°

Fish and chips

2 (1 betyg)

Frasiga fiskbitar serveras med goda palsternacks-frites och bönröra.

  • Tillagningstid 45 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 220°

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g palsternacka, i stavar
  • 1 msk olja
  • 400 g fryst torskfilé, tinad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 dl iskallt vatten
  • 5 dl olja, till fritering
Bönröra
  • 400 g kokta stora vita bönor på burk, avsköljda
  • 0.75 dl mango chutney
  • 1 tsk curry
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1.5 tsk vitvinsvinäger
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg palsternackan på en plåt med bakplåtspapper och vänd runt med olja, salt och peppar. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 30 min.

  2. 2

    Skär fisken i kuber och torka av bitarna. Salta och peppra.

  3. 3

    Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, häll i iskallt vatten och rör till en jämn smet. Hetta upp olja till 160° i en kastrull med höga kanter. Doppa en fiskbit i taget i smeten så att hela fisken täcks med smet.

  4. 4

    Lägg direkt i oljan och fritera till fin färg i 3-4 min. Ta upp och lägg på ett hushållspapper att rinna av. Servera med rostad palsternacka och bönröra.

Bönröra:

  1. 1

    Mosa bönorna slarvigt med en gaffel. Blanda med chutney, curry, lök och vinäger. Smaka av med salt.

Detta är ett lättlagat recept som inte kostar mer än 80 kronor för fyra personer. Se hur vi har räknat.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar