För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Fish and chips

Betyg (1-5):
3.39 (18 betyg)

Frasiga fiskbitar serveras med goda palsternacks-frites och bönröra.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:220°
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g palsternacka, i stavar
  • 400 g fryst torskfilé, tinad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 dl iskallt vatten
  • 5 dl olja, till fritering
  • Bönröra
  • 400 g kokta stora vita bönor på burk, avsköljda
  • 0.75 dl mango chutney
  • 1 tsk curry
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1.5 tsk vitvinsvinäger

Gör så här

  1. Lägg palsternackan på en plåt med bakplåtspapper och vänd runt med olja, salt och peppar. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 30 min.
  2. Skär fisken i kuber och torka av bitarna. Salta och peppra.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, häll i iskallt vatten och rör till en jämn smet. Hetta upp olja till 160° i en kastrull med höga kanter. Doppa en fiskbit i taget i smeten så att hela fisken täcks med smet.
  4. Lägg direkt i oljan och fritera till fin färg i 3-4 min. Ta upp och lägg på ett hushållspapper att rinna av. Servera med rostad palsternacka och bönröra.

Bönröra:

  1. Mosa bönorna slarvigt med en gaffel. Blanda med chutney, curry, lök och vinäger. Smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nico

2019-09-17

Gott och enkel. Alla gillade det. Receptet räcker gott och väl.

Liknande recept

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(62)

Moussakagratäng

(70)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(69)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(15)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(125)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(36)

Lökpaj med smördeg

(36)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(53)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 800 g palsternacka, i stavar
  • 400 g fryst torskfilé, tinad
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk bakpulver
  • 2 dl iskallt vatten
  • 5 dl olja, till fritering
  • Bönröra
  • 400 g kokta stora vita bönor på burk, avsköljda
  • 0.75 dl mango chutney
  • 1 tsk curry
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1.5 tsk vitvinsvinäger

Fish and chips

Betyg (1-5):
3.39 (18 betyg)

Frasiga fiskbitar serveras med goda palsternacks-frites och bönröra.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:220°
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg palsternackan på en plåt med bakplåtspapper och vänd runt med olja, salt och peppar. Rosta mitt i ugnen till fin färg, ca 30 min.
  2. Skär fisken i kuber och torka av bitarna. Salta och peppra.
  3. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, häll i iskallt vatten och rör till en jämn smet. Hetta upp olja till 160° i en kastrull med höga kanter. Doppa en fiskbit i taget i smeten så att hela fisken täcks med smet.
  4. Lägg direkt i oljan och fritera till fin färg i 3-4 min. Ta upp och lägg på ett hushållspapper att rinna av. Servera med rostad palsternacka och bönröra.

Bönröra:

  1. Mosa bönorna slarvigt med en gaffel. Blanda med chutney, curry, lök och vinäger. Smaka av med salt.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nico

2019-09-17

Gott och enkel. Alla gillade det. Receptet räcker gott och väl.

Liknande recept

Lotta Lundgren - Spaghetti med kronärtspesto

(62)

Moussakagratäng

(70)

Lotta Lundgren - Ramen med fläskkarré och svamp

(69)

Krämig risotto med champinjoner, spenat och rökt skinka

(15)

Lotta Lundgren - Laxpudding med fänkål och citron

(125)

Omelettrulle med grönkål och fetaost

(36)

Lökpaj med smördeg

(36)

Nudelsallad med fläskfärsbiffar

(53)