Festlig falukorv med färskpotatiskross
  • Tid 25 min

Festlig falukorv med färskpotatiskross

3.62 (29 betyg)

Korvslantar i smaskigt tomatfräs till ett potatiskross med ost och gräslök.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 13

Ingredienser

4 portioner
Festlig falukorv:
  • 1 msk olivolja
  • 500 g falukorv i bitar
  • 1 strimald rödlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 tsk torkad timjan
  • 4 klyftade tomater
  • 0.5 tsk svartpeppar
Färskpotatiskross:
  • 1 kg klyftade potatisar
  • 0.5 dl olivolja
  • 1 dl riven lagrad ost
  • 1 dl hackad gräslök
  • 1 tsk salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka potatisen i lättsaltat vatten.

  2. 2

    Värm en stekpanna med oljan till falukorven. Stek korv och lök i 2 minuter. Tillsätt tomatpuré, vitlök, timjan och tomater. Stek under omrörning ytterligare 5 minuter. Smaka av med peppar.

Färskpotatiskross

  1. 1

    Krossa potatisen grovt med en potatiskross eller en ballongvisp. Vänd ner olivolja, ost och gräslök och smaka av med salt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Det går självklart bra att göra såsen och korven för sig så kan de små välja fritt.
Blir det potatiskross över, blanda med ägg och stek potatisbullar dagen efter.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Eva

    I de fiesta välsorterade affärer , dock inte Svensk , men de som finns är helt ok !

  • Tyra Dahlqvist

    Var får man tag i färskpotatis i mars ?