
Grillad lax med kronärtskocksmajonnäs
Betyg (1-5):
Grillad lax, en enkel och underbart god sommarrätt. Recept av Liselotte Forslin
Tillagningstid: 45 min
4 portioner
- 600 g laxfilé med skinn
- olivolja
- 2 tsk flingsalt
- 0.5 tsk nymalen svartpeppar
- Kronärtskocksmajonnäs
- 390 g kronärtskockshjärtan
- 1.5 dl majonnäs
- 0.5 kruka dill
- 1 citron, rivet skal och lite saft
- salt och svartpeppar
- Till servering
- kokt färskpotatis
- grönsallad
Gör så här
- Kronärtskocksmajonnäs: Låt kronärtskockshjärtana rinna av. Krama lätt ut överflödig vätska och hacka dem i små bitar.
- Blanda med majonnäs, dill och citronskal. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Skär laxen i fyra bitar.
- Pensla med olja på båda sidor och salta och peppra på ovansidan. Grilla 2–4 min per sida beroende på laxens tjocklek (innertemperatur ca 55°). Servera laxen med kronärtskocksmajonnäs, potatis och en grön sallad.
Grillad lax med kronärtskocksmajonnäs
Betyg (1-5):
Grillad lax, en enkel och underbart god sommarrätt. Recept av Liselotte Forslin
Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Gör så här
- Kronärtskocksmajonnäs: Låt kronärtskockshjärtana rinna av. Krama lätt ut överflödig vätska och hacka dem i små bitar.
- Blanda med majonnäs, dill och citronskal. Smaka av med salt, peppar och citronsaft. Skär laxen i fyra bitar.
- Pensla med olja på båda sidor och salta och peppra på ovansidan. Grilla 2–4 min per sida beroende på laxens tjocklek (innertemperatur ca 55°). Servera laxen med kronärtskocksmajonnäs, potatis och en grön sallad.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Petra
2020-04-21
Enkelt och gott