Festfiskgryta

Festfiskgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

En generös fiskgryta är bästa middagsmaten. Perfekt att bjuda på! Recept av Gustav Trägårdh och Foto: Åsa Dahlgren

Tillagningstid: 45 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g torskfilé eller lax
  • 2 morötter
  • 1 fänkål
  • 1 palsternacka
  • 1 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 färsk timjan 2 msk finhackad eller 1 tsk torkad
  • 3 lagerblad
  • 7 dl vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 400 g 1 burk körsbärstomater
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 0.5 citron, finrivet skal och pressad saft
  • 200 g skalade räkor
  • 1 kg färska blåmusslor
  • salt och cayennepeppar
  • Till servering
  • aioli
  • vitlöksbröd
  • parmesanost, finriven

Gör så här

  1. Skär fisken i kuber. Salta. Tvätta musslorna (dra bort ev ”skägg”). Skala och fintärna grönsakerna.
  2. Värm olja i en gryta. Fräs grönsaker, vitlök, timjan och lagerblad hastigt. Tillsätt vatten, buljongtärningar, tomater och vin.
  3. Låt sjuda ca 25 min. Smaka av med citron, salt och cayennepeppar.
  4. Lägg fisk och musslor ovanpå. Låt dem sjuda/ånga tills musslorna öppnat sig och fisken är klar.
  5. Släng de musslor som inte öppnat sig. Pilla ut musslorna ur sitt skal (låt några skal vara kvar för utseendet). Servera med aioli, vitlöksbröd och ost.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Bouillabaisse med chili

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Caldeirada

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Fisk i skaldjurssås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fisksoppa med saffransaioli

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Fiskfilé à la Walewska

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Bouillabaisse med örtaioli

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(79)
Festfiskgryta
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 600 g torskfilé eller lax
  • 2 morötter
  • 1 fänkål
  • 1 palsternacka
  • 1 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 1 färsk timjan 2 msk finhackad eller 1 tsk torkad
  • 3 lagerblad
  • 7 dl vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 400 g 1 burk körsbärstomater
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 0.5 citron, finrivet skal och pressad saft
  • 200 g skalade räkor
  • 1 kg färska blåmusslor
  • salt och cayennepeppar
  • Till servering
  • aioli
  • vitlöksbröd
  • parmesanost, finriven

Festfiskgryta

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(18)

En generös fiskgryta är bästa middagsmaten. Perfekt att bjuda på! Recept av Gustav Trägårdh och Foto: Åsa Dahlgren

Tillagningstid: 45 min
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär fisken i kuber. Salta. Tvätta musslorna (dra bort ev ”skägg”). Skala och fintärna grönsakerna.
  2. Värm olja i en gryta. Fräs grönsaker, vitlök, timjan och lagerblad hastigt. Tillsätt vatten, buljongtärningar, tomater och vin.
  3. Låt sjuda ca 25 min. Smaka av med citron, salt och cayennepeppar.
  4. Lägg fisk och musslor ovanpå. Låt dem sjuda/ånga tills musslorna öppnat sig och fisken är klar.
  5. Släng de musslor som inte öppnat sig. Pilla ut musslorna ur sitt skal (låt några skal vara kvar för utseendet). Servera med aioli, vitlöksbröd och ost.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Bouillabaisse med chili

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Caldeirada

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Fisk i skaldjurssås

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Torskfilé i ugn med champinjoner och skaldjur

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Fisksoppa med saffransaioli

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Fiskfilé à la Walewska

Betyg
Betyg
(34)
Spara recept

Bouillabaisse med örtaioli

Betyg
Betyg
(36)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(79)