Festbröd med rödbeta och chèvre

Festbröd med rödbeta och chèvre

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Rödbeta och chèvre är en fantastisk smakkombo. Det här saftiga brödet är en riktig favorit.

Tillagningstid: 1 tim + 1,5 tim att jäsa
Ugnstemperatur:200º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 pkt jäst (25 g)
  • 3 dl ljummet vatten
  • 0.5 dl olivolja
  • 6 dl vetemjöl (360 g)
  • 1 stor rödbeta
  • 200 g chèvre
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rör ut jästen med vatten och hälften av oljan i en bunke. Tillsätt mjöl och salt. Arbeta ihop till en kladdig deg. Platta ut degen i en inoljad ugnsform (ca 20 x 30 cm).
  2. Skiva rödbetan tunt med en mandolin eller osthyvel. Sprid ut rödbetor, smulad chèvre och timjan på brödet. Låt jäsa minst 1 ½ timme under bakduk.
  3. Ringla över resten av oljan, honung och flingsalt. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Servera ljummet och nybakat.

Tips

Låt gärna brödet jäsa extra länge, 4–5 timmar är inga problem!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Petra Bergkvist

2015-08-05

Enkelt, gott och mycket uppskattat.

Festbröd med rödbeta och chèvre
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 0.5 pkt jäst (25 g)
  • 3 dl ljummet vatten
  • 0.5 dl olivolja
  • 6 dl vetemjöl (360 g)
  • 1 stor rödbeta
  • 200 g chèvre
  • 2 msk hackad färsk timjan
  • 1 tsk honung
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 tsk salt

Festbröd med rödbeta och chèvre

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(6)

Rödbeta och chèvre är en fantastisk smakkombo. Det här saftiga brödet är en riktig favorit.

Tillagningstid: 1 tim + 1,5 tim att jäsa
Ugnstemperatur:200º
1 st
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Rör ut jästen med vatten och hälften av oljan i en bunke. Tillsätt mjöl och salt. Arbeta ihop till en kladdig deg. Platta ut degen i en inoljad ugnsform (ca 20 x 30 cm).
  2. Skiva rödbetan tunt med en mandolin eller osthyvel. Sprid ut rödbetor, smulad chèvre och timjan på brödet. Låt jäsa minst 1 ½ timme under bakduk.
  3. Ringla över resten av oljan, honung och flingsalt. Grädda mitt i ugnen 20–25 min. Servera ljummet och nybakat.

Tips

Låt gärna brödet jäsa extra länge, 4–5 timmar är inga problem!

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Petra Bergkvist

2015-08-05

Enkelt, gott och mycket uppskattat.