Färspanna med limemajo

Färspanna med limemajo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

Färspanna med mycket smak som serveras med sojabönor, böngroddar och avokado, och toppas med en majonnäs smaksatt med lime, koriander och vitlök. Recept av Vendela Wikström.

4 portioner
  • 500 g fläskfärs eller blandfärs
  • 1 msk neutral olja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 40 g ingefära, finhackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk hoisinsås
  • 2 msk oyster sauce
  • 1 msk fisksås
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 20 g thaibasilika, plockade blad
  • Till servering
  • 3 dl jasminris
  • 2 avokador, tärnade
  • 1 gurka, tärnad
  • 250 g frysta sojabönor, tinade
  • 200 g färska böngroddar, avsköljda
  • 1 röd chili, hackad
  • 0.5 lime, i klyftor
  • Limemajo
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl hackad koriander
  • 0.5 lime, finrivet skal och saft
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven
  • salt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda majonnäsen med korianderoch lime, smaka av med vitlök och salt.
  2. Stek köttfärsen i olja så den får ordentligt med färg. Tillsätt vitlök, ingefära och chili. Stek någon minut till
  3. Tillsätt alla såser och vänd ner salladslök och thaibasilika på slutet. Spara lite att garnera med.
  4. Servera ris och färs med avokado, gurka, sojabönor, böngroddar och limemajon. Servera ev med extra chili och limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-02-25

Vad roligt att höra att ni gillar vår färspanna, det gör vi också! :)

Emma

2022-02-23

Så gott!!

Carina

2022-01-04

Supergott och enkelt att tillaga!👍👌

Färspanna med limemajo
23 st
  • Ingredienser (23)
  • 500 g fläskfärs eller blandfärs
  • 1 msk neutral olja
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 40 g ingefära, finhackad
  • 1 röd chili, finhackad
  • 3 msk japansk soja
  • 2 msk hoisinsås
  • 2 msk oyster sauce
  • 1 msk fisksås
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 20 g thaibasilika, plockade blad
  • Till servering
  • 3 dl jasminris
  • 2 avokador, tärnade
  • 1 gurka, tärnad
  • 250 g frysta sojabönor, tinade
  • 200 g färska böngroddar, avsköljda
  • 1 röd chili, hackad
  • 0.5 lime, i klyftor
  • Limemajo
  • 2 dl majonnäs
  • 1 dl hackad koriander
  • 0.5 lime, finrivet skal och saft
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven
  • salt

Färspanna med limemajo

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(27)

Färspanna med mycket smak som serveras med sojabönor, böngroddar och avokado, och toppas med en majonnäs smaksatt med lime, koriander och vitlök. Recept av Vendela Wikström.

4 portioner

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Blanda majonnäsen med korianderoch lime, smaka av med vitlök och salt.
  2. Stek köttfärsen i olja så den får ordentligt med färg. Tillsätt vitlök, ingefära och chili. Stek någon minut till
  3. Tillsätt alla såser och vänd ner salladslök och thaibasilika på slutet. Spara lite att garnera med.
  4. Servera ris och färs med avokado, gurka, sojabönor, böngroddar och limemajon. Servera ev med extra chili och limeklyftor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2022-02-25

Vad roligt att höra att ni gillar vår färspanna, det gör vi också! :)

Emma

2022-02-23

Så gott!!

Carina

2022-01-04

Supergott och enkelt att tillaga!👍👌