Färskpotatis som risotto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Lennart Jähkel gör en risotto på färskpotatis istället för på ris.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 hönsbuljongtärning eller kalvbuljongtärning
  • 600 g färskpotatisar, i centimeterstora kuber
  • 2 krm svartpeppar, nymalen
  • 1 dl riven parmesan, pecorino eller svecia
  • ev salt

Gör så här

  1. Fräs vitlök och lök försiktigt i smör och olivolja så att löken blir genomskinlig men inte brynt. Häll på vitt vin och låt koka utan lock tills bara en bottenskyla återstår.
  2. Häll i grädde, smula ner buljongtärning och låt koka ner till ungefär hälften. Lägg potatisen i såsen och låt sjuda under ständig omrörning cirka 5 minuter. Peppra.
  3. Ta kastrullen från värmen när potatisbitarna mjuknat. Tillsätt osten och rör om så att den smälter. Smaka av och tillsätt eventuellt lite salt. Såsen får inte koka upp igen, då skär den sig.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Färsbiffar med ostfyllning

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Falukorvsgratäng

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Potatistortilla med chèvrekräm

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kalkon med sötpotatis

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Potatisgratäng med chèvre och paprika

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Sötpotatis med feta, chili och mynta

Betyg
Betyg
(21)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 1 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 1 dl vitt vin
  • 2 dl vispgrädde
  • 0.5 hönsbuljongtärning eller kalvbuljongtärning
  • 600 g färskpotatisar, i centimeterstora kuber
  • 2 krm svartpeppar, nymalen
  • 1 dl riven parmesan, pecorino eller svecia
  • ev salt

Färskpotatis som risotto

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Lennart Jähkel gör en risotto på färskpotatis istället för på ris.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs vitlök och lök försiktigt i smör och olivolja så att löken blir genomskinlig men inte brynt. Häll på vitt vin och låt koka utan lock tills bara en bottenskyla återstår.
  2. Häll i grädde, smula ner buljongtärning och låt koka ner till ungefär hälften. Lägg potatisen i såsen och låt sjuda under ständig omrörning cirka 5 minuter. Peppra.
  3. Ta kastrullen från värmen när potatisbitarna mjuknat. Tillsätt osten och rör om så att den smälter. Smaka av och tillsätt eventuellt lite salt. Såsen får inte koka upp igen, då skär den sig.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Färsbiffar med ostfyllning

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Falukorvsgratäng

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Potatistortilla med chèvrekräm

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Kalkon med sötpotatis

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Potatisgratäng med chèvre och paprika

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Pizza med potatis gruyère och rosmarin

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Sötpotatis med feta, chili och mynta

Betyg
Betyg
(21)