Spagetti med kycklingfärssås
  • Tid 30 min

Spagetti med kycklingfärssås

3.44 (9 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 320 g spagetti
  • färsk basilika
  • riven parmesan
Kycklingfärssås:
  • 1 msk olivolja
  • 400 g kycklingfärs
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 morot, grovriven
  • 100 g rotselleri, grovriven eller 2 blekselleristjälkar, strimlade
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 1.5 msk kycklingfond
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk chiliflakes
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingfärsen. Salta och peppra. Tillsätt morot, selleri, lök, vitlök och tomatpuré. Stek under omrörning ytterligare någon minut. Häll i krossade tomater, fond, timjan och ev chiliflakes. Låt småputtra ca 10 min.

  2. 2

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Blanda pastan med såsen och toppa med basilika och riven parmesan.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
För mer djup i smaken häll i en skvätt rödvin eller balsamvinäger.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar