Spagetti med kycklingfärssås

Spagetti med kycklingfärssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 320 g spagetti
  • färsk basilika
  • riven parmesan
  • Kycklingfärssås:
  • 1 msk olivolja
  • 400 g kycklingfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 morot, grovriven
  • 100 g rotselleri, grovriven eller 2 blekselleristjälkar, strimlade
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 1.5 msk kycklingfond
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingfärsen. Salta och peppra. Tillsätt morot, selleri, lök, vitlök och tomatpuré. Stek under omrörning ytterligare någon minut. Häll i krossade tomater, fond, timjan och ev chiliflakes. Låt småputtra ca 10 min.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Blanda pastan med såsen och toppa med basilika och riven parmesan.

Tips

För mer djup i smaken häll i en skvätt rödvin eller balsamvinäger.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Spagetti med kycklingfärssås
16 st
  • Ingredienser (16)
  • 320 g spagetti
  • färsk basilika
  • riven parmesan
  • Kycklingfärssås:
  • 1 msk olivolja
  • 400 g kycklingfärs
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 morot, grovriven
  • 100 g rotselleri, grovriven eller 2 blekselleristjälkar, strimlade
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 2 msk tomatpuré
  • 500 g krossade tomater
  • 1.5 msk kycklingfond
  • 1 tsk torkad timjan
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • 1 tsk salt

Spagetti med kycklingfärssås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(19)

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekpanna och bryn kycklingfärsen. Salta och peppra. Tillsätt morot, selleri, lök, vitlök och tomatpuré. Stek under omrörning ytterligare någon minut. Häll i krossade tomater, fond, timjan och ev chiliflakes. Låt småputtra ca 10 min.
  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Blanda pastan med såsen och toppa med basilika och riven parmesan.

Tips

För mer djup i smaken häll i en skvätt rödvin eller balsamvinäger.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!