Chili con pollo med cannelinibönor

Chili con pollo med cannelinibönor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

En värmande chiligryta med kycklingfärs istället för nötfärs värmer fint i höstmörkret. Pollo [pojo] betyder kyckling på spanska. Servera med ris, gräddfil och färsk oregano.

Tillagningstid: 30 min
6 portioner
  • 800 g kycklingfärs
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 400 g Taco mex mix, Hackat & klart
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 800 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 400 g kokta vita bönor, cannellini, sköljda (på burk, bruttovikt)
  • 1.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 4 dl ris
  • 2 dl gräddfil
  • färsk oregano

Gör så här

  1. Stek kycklingfärsen under omrörning i olja, tillsammans med de torra kryddorna, tills den är genomstekt. Tillsätt grönsaksmixen, vitlök och chili och stek ytterligare några minuter. Tillsätt buljongtärning, krossade tomater och vatten. Låt puttra ca 10 min.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Vänd ner bönorna i grytan, smaka av med salt och låt allt bli varmt. Servera med riset och en klick gräddfil. Garnera med färsk oregano.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-05-28

Hej Ann-Sofie, det går bra att byta mot bolognese mix, eller vilka finhackade/finrivna grönsaker man vill! Trevlig helg!

Ann-Sofie

2021-05-27

Hittar ej taco mex mix, går det bra med bolognese mix

Elsi

2021-01-02

cayenne är för mycket, välj piripiri som är godare och fruktigt i smaken

Chili con pollo med cannelinibönor
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 800 g kycklingfärs
  • 1 msk neutral olja
  • 1 msk malen spiskummin
  • 1 msk torkad oregano
  • 1 msk paprikapulver
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 400 g Taco mex mix, Hackat & klart
  • 3 vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 800 g krossade tomater
  • 2 dl vatten
  • 400 g kokta vita bönor, cannellini, sköljda (på burk, bruttovikt)
  • 1.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 4 dl ris
  • 2 dl gräddfil
  • färsk oregano

Chili con pollo med cannelinibönor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(20)

En värmande chiligryta med kycklingfärs istället för nötfärs värmer fint i höstmörkret. Pollo [pojo] betyder kyckling på spanska. Servera med ris, gräddfil och färsk oregano.

Tillagningstid: 30 min
6 portioner

Gör så här

  1. Stek kycklingfärsen under omrörning i olja, tillsammans med de torra kryddorna, tills den är genomstekt. Tillsätt grönsaksmixen, vitlök och chili och stek ytterligare några minuter. Tillsätt buljongtärning, krossade tomater och vatten. Låt puttra ca 10 min.
  2. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen. Vänd ner bönorna i grytan, smaka av med salt och låt allt bli varmt. Servera med riset och en klick gräddfil. Garnera med färsk oregano.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2021-05-28

Hej Ann-Sofie, det går bra att byta mot bolognese mix, eller vilka finhackade/finrivna grönsaker man vill! Trevlig helg!

Ann-Sofie

2021-05-27

Hittar ej taco mex mix, går det bra med bolognese mix

Elsi

2021-01-02

cayenne är för mycket, välj piripiri som är godare och fruktigt i smaken