Kycklingfärsbollar i krämig citronsås

Kycklingfärsbollar i krämig citronsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(39)

Snabblagade kycklingbullar i en krämig pastasås. Passar perfekt som vardagsmiddag.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g kokta vita bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 kruka dill, fint skuren
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • 2 dl grädde
  • 0.5 dl vitt matlagningsvin
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 320 g spagetti

Gör så här

  1. Lägg bönorna i en bunke och mixa eller mosa slätt. Blanda i färs, dill, citronskal (endast det gula), citronsaft och salt. Rör till en jämn smet och forma till små bollar.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna runt om tills de är genomstekta. Häll på grädde och vin. Smula ner buljongtärningen. Låt puttra ihop några minuter.
  3. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen och servera till kycklingbollarna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christina

2021-09-22

Jättegott tycker vi! Tar dock mindre citronsaft än vad som anges.

Lena

2021-04-25

Vi tycker det här är jättegott! Går hem hos barn också. Lättlagat? Nja...

Klas

2021-04-02

Supergott och en klar favorit här hemma. Men att den är lättlagad är en kraftig överdrift.

Madelen

2021-01-18

Haha! Det här var sååå äckligt! Kommer aldrig mer få min sambo att prova kycklingfärs. Det smakar hederliga gamla fiskbullar tack vare all dill. Och när vi sitter i chock över hur äckligt det är så läser vi Sebastians kommentar. Jag har skrattat så tårarna sprutat. Vi åt knäckemacka till. Tur det, så att vi inte svälter. Gravid v. 35.

Sebastian

2021-01-14

Det här var tyvärr något av det vidrigaste jag har lagat. Lagar mat varje dag, gärna efter recept och är öppen för det mesta. Detta var första gången i mitt 30-åriga liv som jag inte kunde få i mig en tugga, var tvungen att kasta ut det. Spännande vändning, jag hade sett fram emot att testa receptet.

Titti

2020-06-07

Inte den snyggaste rätt jag gjort pga bullarna smular sönder i pannan, men riktigt god och hyfsat lättlagad!! En ny stående favorit!

Hanna

2020-02-17

Underbart gott! Man får steka köttbullarna i omgångar och lägga åt sidan. När det är dags för såsen så lägger man tillbaka köttbullarna i stekpannan och på med grädden så att såsen verkligen får dra till sig av dillen och citronen. Inte svårare än så. Supergott och kul med lite variation, denna maträtt har lagats flera gånger här hemma!

Robin

2019-10-14

Detta blev riktigt bra 👍🏻

Coop

2019-10-04

Hej Jenny! Om det är ont om plats kan man steka köttbullarna först, och sedan tillaga såsen och hälla över. Lycka till med matlagningen!

Jenny

2019-10-02

Svårt att få plats med allt i en normalstor stekpanna. Hur göra med såsen om man behöver steka i omgångar?

Pia

2019-09-26

Goda smaker men torrt trots god sås

Jenny

2019-09-25

Jättegott!

Liknande recept

Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Pasta med kyckling och bacon

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(136)
Spara recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(37)
Kycklingfärsbollar i krämig citronsås
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 400 g kokta vita bönor, på burk, bruttovikt, avsköljda
  • 500 g kycklingfärs
  • 1 kruka dill, fint skuren
  • 1 citron, finrivet skal och saft
  • 1 tsk salt
  • 1 msk olivolja, till stekning
  • 2 dl grädde
  • 0.5 dl vitt matlagningsvin
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 320 g spagetti

Kycklingfärsbollar i krämig citronsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(39)

Snabblagade kycklingbullar i en krämig pastasås. Passar perfekt som vardagsmiddag.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg bönorna i en bunke och mixa eller mosa slätt. Blanda i färs, dill, citronskal (endast det gula), citronsaft och salt. Rör till en jämn smet och forma till små bollar.
  2. Hetta upp olja i en stekpanna och stek bollarna runt om tills de är genomstekta. Häll på grädde och vin. Smula ner buljongtärningen. Låt puttra ihop några minuter.
  3. Koka spaghettin enligt anvisning på förpackningen och servera till kycklingbollarna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Christina

2021-09-22

Jättegott tycker vi! Tar dock mindre citronsaft än vad som anges.

Lena

2021-04-25

Vi tycker det här är jättegott! Går hem hos barn också. Lättlagat? Nja...

Klas

2021-04-02

Supergott och en klar favorit här hemma. Men att den är lättlagad är en kraftig överdrift.

Madelen

2021-01-18

Haha! Det här var sååå äckligt! Kommer aldrig mer få min sambo att prova kycklingfärs. Det smakar hederliga gamla fiskbullar tack vare all dill. Och när vi sitter i chock över hur äckligt det är så läser vi Sebastians kommentar. Jag har skrattat så tårarna sprutat. Vi åt knäckemacka till. Tur det, så att vi inte svälter. Gravid v. 35.

Sebastian

2021-01-14

Det här var tyvärr något av det vidrigaste jag har lagat. Lagar mat varje dag, gärna efter recept och är öppen för det mesta. Detta var första gången i mitt 30-åriga liv som jag inte kunde få i mig en tugga, var tvungen att kasta ut det. Spännande vändning, jag hade sett fram emot att testa receptet.

Titti

2020-06-07

Inte den snyggaste rätt jag gjort pga bullarna smular sönder i pannan, men riktigt god och hyfsat lättlagad!! En ny stående favorit!

Hanna

2020-02-17

Underbart gott! Man får steka köttbullarna i omgångar och lägga åt sidan. När det är dags för såsen så lägger man tillbaka köttbullarna i stekpannan och på med grädden så att såsen verkligen får dra till sig av dillen och citronen. Inte svårare än så. Supergott och kul med lite variation, denna maträtt har lagats flera gånger här hemma!

Robin

2019-10-14

Detta blev riktigt bra 👍🏻

Coop

2019-10-04

Hej Jenny! Om det är ont om plats kan man steka köttbullarna först, och sedan tillaga såsen och hälla över. Lycka till med matlagningen!

Jenny

2019-10-02

Svårt att få plats med allt i en normalstor stekpanna. Hur göra med såsen om man behöver steka i omgångar?

Pia

2019-09-26

Goda smaker men torrt trots god sås

Jenny

2019-09-25

Jättegott!

Liknande recept

Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Pasta med kyckling och bacon

Betyg
Betyg
(44)
Spara recept

Hel bbq-kyckling med fänkål och citron

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Thainudlar med kycklingfärssås

Betyg
Betyg
(136)
Spara recept

Kycklingklubbor med blomkålsrisoni

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Morotssoppa med kokosmjölk och kyckling

Betyg
Betyg
(37)