Färsjärpar i tacosalsa

Färsjärpar i tacosalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Mexikanska järpar kokta i salsasås.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl ris
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 500 g nötfärs
  • 1 förpackning tacokrydda
  • 1 msk olivolja
  • 230 g tacosås
  • 2 dl vatten
  • 240 g svarta bönor, avsköljda

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda ströbröd med vatten och låt stå någon minut. Blanda ihop med ägg, färs och tacokrydda. Forma till små järpar med blöta händer.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek järparna tills de har fin stekyta. Slå på tacosåsen och vatten och låt små puttra ca 5 min. Häll över bönorna och servera då de blivit varma.

Servering

Servera med färsk koriander och natchochips

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Henrik

2015-08-12

Jag håller med Jennie gör mycket mer sås för den är grymt god. Jag tycker också att man kan ha i mycket mer bönor tänker testa att dubbla mängden nästa gång. Gräddfil är ett måste och grönsaker kan man välja efter smak. Grymt bra som lunch låda också så att göra dubbel sats är ingen dum ide.

Jennie

2015-03-19

Jättegott! Med sallad, majs, gräddfil mm så blev det som tacos fast mycket godare. Gör gärna mer sås, den hade strykande åtgång hos oss.

Annika

2015-03-17

En jättegod rätt, hade en grönsallad till oxå. Lätt och snabbt och gott

Liknande recept

Spara recept

Kycklingburgare med caesardressing

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sparris- och skinkomelett

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Fläskfilégryta med rufsig rostpotatis

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Chilibiff-wrap

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Wok med lövbiff

Betyg
Betyg
(38)
Färsjärpar i tacosalsa
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 dl ris
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 500 g nötfärs
  • 1 förpackning tacokrydda
  • 1 msk olivolja
  • 230 g tacosås
  • 2 dl vatten
  • 240 g svarta bönor, avsköljda

Färsjärpar i tacosalsa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Mexikanska järpar kokta i salsasås.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda ströbröd med vatten och låt stå någon minut. Blanda ihop med ägg, färs och tacokrydda. Forma till små järpar med blöta händer.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek järparna tills de har fin stekyta. Slå på tacosåsen och vatten och låt små puttra ca 5 min. Häll över bönorna och servera då de blivit varma.

Servering

Servera med färsk koriander och natchochips

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Henrik

2015-08-12

Jag håller med Jennie gör mycket mer sås för den är grymt god. Jag tycker också att man kan ha i mycket mer bönor tänker testa att dubbla mängden nästa gång. Gräddfil är ett måste och grönsaker kan man välja efter smak. Grymt bra som lunch låda också så att göra dubbel sats är ingen dum ide.

Jennie

2015-03-19

Jättegott! Med sallad, majs, gräddfil mm så blev det som tacos fast mycket godare. Gör gärna mer sås, den hade strykande åtgång hos oss.

Annika

2015-03-17

En jättegod rätt, hade en grönsallad till oxå. Lätt och snabbt och gott

Liknande recept

Spara recept

Kycklingburgare med caesardressing

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Sparris- och skinkomelett

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Fläskfilégryta med rufsig rostpotatis

Betyg
Betyg
(27)
Spara recept

Pocherat ägg med skinka och chilistekta bönor

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Chilibiff-wrap

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Köttfärssoppa tacostyle

Betyg
Betyg
(16)
Spara recept

Wok med lövbiff

Betyg
Betyg
(38)