För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Färsjärpar i tacosalsa

Betyg (1-5):
3.78 (9 betyg)

Mexikanska järpar kokta i salsasås.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl ris
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 500 g nötfärs
  • 1 förpackning tacokrydda
  • 1 msk olivolja
  • 230 g tacosås
  • 2 dl vatten
  • 240 g svarta bönor, avsköljda

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda ströbröd med vatten och låt stå någon minut. Blanda ihop med ägg, färs och tacokrydda. Forma till små järpar med blöta händer.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek järparna tills de har fin stekyta. Slå på tacosåsen och vatten och låt små puttra ca 5 min. Häll över bönorna och servera då de blivit varma.

Servering

Servera med färsk koriander och natchochips

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Henrik

2015-08-12

Jag håller med Jennie gör mycket mer sås för den är grymt god. Jag tycker också att man kan ha i mycket mer bönor tänker testa att dubbla mängden nästa gång. Gräddfil är ett måste och grönsaker kan man välja efter smak. Grymt bra som lunch låda också så att göra dubbel sats är ingen dum ide.

Jennie

2015-03-19

Jättegott! Med sallad, majs, gräddfil mm så blev det som tacos fast mycket godare. Gör gärna mer sås, den hade strykande åtgång hos oss.

Annika

2015-03-17

En jättegod rätt, hade en grönsallad till oxå. Lätt och snabbt och gott

Liknande recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Stekta nudlar med biff och rostad lök

(23)

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)

Högrevsburgare med grillade grönsaker

(19)

Fläskfilégryta med rufsig rostpotatis

(21)

Godaste köttbullarna

(0)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(6)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 3 dl ris
  • 0.5 dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 ägg
  • 500 g nötfärs
  • 1 förpackning tacokrydda
  • 1 msk olivolja
  • 230 g tacosås
  • 2 dl vatten
  • 240 g svarta bönor, avsköljda

Färsjärpar i tacosalsa

Betyg (1-5):
3.78 (9 betyg)

Mexikanska järpar kokta i salsasås.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ris enligt anvisningen på förpackningen.
  2. Blanda ströbröd med vatten och låt stå någon minut. Blanda ihop med ägg, färs och tacokrydda. Forma till små järpar med blöta händer.
  3. Hetta upp olja i en stekpanna och stek järparna tills de har fin stekyta. Slå på tacosåsen och vatten och låt små puttra ca 5 min. Häll över bönorna och servera då de blivit varma.

Servering

Servera med färsk koriander och natchochips

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Henrik

2015-08-12

Jag håller med Jennie gör mycket mer sås för den är grymt god. Jag tycker också att man kan ha i mycket mer bönor tänker testa att dubbla mängden nästa gång. Gräddfil är ett måste och grönsaker kan man välja efter smak. Grymt bra som lunch låda också så att göra dubbel sats är ingen dum ide.

Jennie

2015-03-19

Jättegott! Med sallad, majs, gräddfil mm så blev det som tacos fast mycket godare. Gör gärna mer sås, den hade strykande åtgång hos oss.

Annika

2015-03-17

En jättegod rätt, hade en grönsallad till oxå. Lätt och snabbt och gott

Liknande recept

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Stekta nudlar med biff och rostad lök

(23)

Tunnbrödsrulle med viltskav och karamelliserad lök

(2)

Köttfärssoppa tacostyle

(13)

Högrevsburgare med grillade grönsaker

(19)

Fläskfilégryta med rufsig rostpotatis

(21)

Godaste köttbullarna

(0)

Grillad entrecôte med skön grön sallad

(6)