Färsbiffar med medelhavssmör

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Låt de halvfulla burkarna i kylskåpet få nytt liv!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (19)
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 dl mjölk
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Rostat grönt
  • 1 kg blandade grönsaker som morot, palsternacka, snackspaprika, rödlök och blomkål
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 3 kvistar oregano
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Medelhavssmör
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 10 soltorkade tomater
  • 4 sardeller
  • 1 dl oliver
  • 2 msk kapris
  • 5 marinerade vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär alla grönsaker i jämnstora bitar. Lägg på en ugnsplåt med vitlök och oregano. Vänd runt med olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.

Medelhavssmör

  1. Finhacka soltorkade tomater, sardeller, oliver, kapris och vitlök. Rör ihop med smöret.
  2. Blanda alla ingredienserna till biffarna. Forma 4 biffar. Stek biffarna i smör, 3–4 min per sida.
  3. Servera biffarna med smöret och de rostade grönsakerna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2016-02-01

Supergott! Kommer att göra fler gånger och smöret kommer göras till annat kött! Mumma!

Liknande recept

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Svartrotssoppa med rosmarin och ingefära

(18)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

(18)

Klassisk rotfruktsgratäng

(117)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(74)
19 st
  • Ingredienser (19)
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 dl mjölk
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 1 tsk salt
  • Rostat grönt
  • 1 kg blandade grönsaker som morot, palsternacka, snackspaprika, rödlök och blomkål
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 3 kvistar oregano
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Medelhavssmör
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 10 soltorkade tomater
  • 4 sardeller
  • 1 dl oliver
  • 2 msk kapris
  • 5 marinerade vitlöksklyftor

Färsbiffar med medelhavssmör

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Låt de halvfulla burkarna i kylskåpet få nytt liv!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär alla grönsaker i jämnstora bitar. Lägg på en ugnsplåt med vitlök och oregano. Vänd runt med olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.

Medelhavssmör

  1. Finhacka soltorkade tomater, sardeller, oliver, kapris och vitlök. Rör ihop med smöret.
  2. Blanda alla ingredienserna till biffarna. Forma 4 biffar. Stek biffarna i smör, 3–4 min per sida.
  3. Servera biffarna med smöret och de rostade grönsakerna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2016-02-01

Supergott! Kommer att göra fler gånger och smöret kommer göras till annat kött! Mumma!

Liknande recept

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Svartrotssoppa med rosmarin och ingefära

(18)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(30)

Torskrygg med med rödbetor, kaprisbär och brynt smör

(18)

Klassisk rotfruktsgratäng

(117)

Morots- och sesampanerad lax med persiljemos

(3)

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(74)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies