För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Färsbiffar med medelhavssmör

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Låt de halvfulla burkarna i kylskåpet få nytt liv!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 dl mjölk
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Rostat grönt
  • 1 kg blandade grönsaker som morot, palsternacka, snackspaprika, rödlök och blomkål
  • 3 kvistar oregano
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Medelhavssmör
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 10 soltorkade tomater
  • 4 sardeller
  • 1 dl oliver
  • 2 msk kapris
  • 5 marinerade vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär alla grönsaker i jämnstora bitar. Lägg på en ugnsplåt med vitlök och oregano. Vänd runt med olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.

Medelhavssmör

  1. Finhacka soltorkade tomater, sardeller, oliver, kapris och vitlök. Rör ihop med smöret.
  2. Blanda alla ingredienserna till biffarna. Forma 4 biffar. Stek biffarna i smör, 3–4 min per sida.
  3. Servera biffarna med smöret och de rostade grönsakerna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Camilla

2020-04-16

Himmelskt gott, en favorit i vår familj. Har gjort denna rätt flera gånger och kommer fortsätta göra den.

Cecilia

2016-02-01

Supergott! Kommer att göra fler gånger och smöret kommer göras till annat kött! Mumma!

Liknande recept

Pasta bolognese

(38)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Morots- och ingefärssoppa

(31)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(49)

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(78)

Vegobiffar i ugn

(10)

Rostade rotfrukter med kassler

(27)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(6)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 dl mjölk
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • Rostat grönt
  • 1 kg blandade grönsaker som morot, palsternacka, snackspaprika, rödlök och blomkål
  • 3 kvistar oregano
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • Medelhavssmör
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 10 soltorkade tomater
  • 4 sardeller
  • 1 dl oliver
  • 2 msk kapris
  • 5 marinerade vitlöksklyftor

Färsbiffar med medelhavssmör

Betyg (1-5):
4.25 (4 betyg)

Låt de halvfulla burkarna i kylskåpet få nytt liv!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär alla grönsaker i jämnstora bitar. Lägg på en ugnsplåt med vitlök och oregano. Vänd runt med olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.

Medelhavssmör

  1. Finhacka soltorkade tomater, sardeller, oliver, kapris och vitlök. Rör ihop med smöret.
  2. Blanda alla ingredienserna till biffarna. Forma 4 biffar. Stek biffarna i smör, 3–4 min per sida.
  3. Servera biffarna med smöret och de rostade grönsakerna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Camilla

2020-04-16

Himmelskt gott, en favorit i vår familj. Har gjort denna rätt flera gånger och kommer fortsätta göra den.

Cecilia

2016-02-01

Supergott! Kommer att göra fler gånger och smöret kommer göras till annat kött! Mumma!

Liknande recept

Pasta bolognese

(38)

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

(38)

Morots- och ingefärssoppa

(31)

Jordärtskockssoppa med kryddig korv

(49)

Fläskfilégryta med champinjoner och palsternacksmos

(78)

Vegobiffar i ugn

(10)

Rostade rotfrukter med kassler

(27)

Rostade rotfrukter med saffransaioli

(6)