Färsbiffar med medelhavssmör

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Låt de halvfulla burkarna i kylskåpet få nytt liv!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 17 st
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 dl mjölk
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Rostat grönt
  • 1 kg blandade grönsaker som morot, palsternacka, snackspaprika, rödlök och blomkål
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 3 kvistar oregano
  • 2 msk olivolja
  • Medelhavssmör
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 10 soltorkade tomater
  • 4 sardeller
  • 1 dl oliver
  • 2 msk kapris
  • 5 marinerade vitlöksklyftor

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär alla grönsaker i jämnstora bitar. Lägg på en ugnsplåt med vitlök och oregano. Vänd runt med olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.

Medelhavssmör

  1. Finhacka soltorkade tomater, sardeller, oliver, kapris och vitlök. Rör ihop med smöret.
  2. Blanda alla ingredienserna till biffarna. Forma 4 biffar. Stek biffarna i smör, 3–4 min per sida.
  3. Servera biffarna med smöret och de rostade grönsakerna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2016-02-01

Supergott! Kommer att göra fler gånger och smöret kommer göras till annat kött! Mumma!

Liknande recept

Helstekt fläskfilé med rotfruktsgratäng toppad med västerbottensost

(5)

Fiskgratäng med fänkål och rotsellerimos

(7)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

(5)

Fläskfärsbiffar med sirapsslungad kål och ingefärsrotmos

(8)

Boeuf bourguignon med rotselleri

(33)

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

(4)

Minestronesoppa med linser

(6)
17 st
  • Ingredienser 17 st
  • 500 g nötfärs
  • 2 msk ströbröd
  • 0.5 dl mjölk
  • 2 finhackade vitlöksklyftor
  • 0.5 finhackad gul lök
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • Rostat grönt
  • 1 kg blandade grönsaker som morot, palsternacka, snackspaprika, rödlök och blomkål
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 3 kvistar oregano
  • 2 msk olivolja
  • Medelhavssmör
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 10 soltorkade tomater
  • 4 sardeller
  • 1 dl oliver
  • 2 msk kapris
  • 5 marinerade vitlöksklyftor

Färsbiffar med medelhavssmör

Betyg (1-5):
4 (2 betyg)

Låt de halvfulla burkarna i kylskåpet få nytt liv!

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Skala och skär alla grönsaker i jämnstora bitar. Lägg på en ugnsplåt med vitlök och oregano. Vänd runt med olja och salt. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.

Medelhavssmör

  1. Finhacka soltorkade tomater, sardeller, oliver, kapris och vitlök. Rör ihop med smöret.
  2. Blanda alla ingredienserna till biffarna. Forma 4 biffar. Stek biffarna i smör, 3–4 min per sida.
  3. Servera biffarna med smöret och de rostade grönsakerna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Cecilia

2016-02-01

Supergott! Kommer att göra fler gånger och smöret kommer göras till annat kött! Mumma!

Liknande recept

Helstekt fläskfilé med rotfruktsgratäng toppad med västerbottensost

(5)

Fiskgratäng med fänkål och rotsellerimos

(7)

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

(0)

Rotfruktsraggmunk med äpple och bacon

(5)

Fläskfärsbiffar med sirapsslungad kål och ingefärsrotmos

(8)

Boeuf bourguignon med rotselleri

(33)

Lammrostbiff med betor, chèvre och pinjenötter

(4)

Minestronesoppa med linser

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies