Färsbiffar med bönor och yoghurtsås

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Dessa biffar gjorda på bönor, färs, yoghurt, russin och ingefära blir supersaftiga. Servera med potatisklyftor och en yoghurtsås smaksatt med apelsin.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 kg potatis, i klyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 200 g färsk grönkål
  • Färsbiffar
  • 400 g kokta vita bönor, avrunna (på burk, bruttovikt)
  • 500 g lammfärs eller nötfärs
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 1 dl russin
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • olivolja, till stekning
  • Yoghurtsås
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 apelsin, skalad och skuren i små bitar
  • 1 msk finhackad rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt

Gör så här

  1. Blanda potatisklyftorna med 1 msk olja och 1 tsk flingsalt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 30 min. Riv grönkålen i bitar, vänd runt med 1 msk olja och 1 tsk flingsalt och rosta ovanpå potatisen de sista 5 min, de ska bli lätt krispiga.
  2. Mixa bönorna till en jämn smet och blanda med resten av ingredienserna till biffarna. Forma till små biffar med blöta händer. Stek i olja till fin färg på båda sidor. Blanda yoghurt, apelsin, rosmarin och vitlök. Smaka av med salt. Servera biffarna med potatisen, grönkålen och såsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Helstekt biff med bönsallad

(11)

Viltgryta med grönsaker

(6)

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

(32)

Köttfärslimpa "fegvego" med brunsås och lingon

(6)

Traditionell chili

(49)

Bönköttbullar

(7)

Bönköttbullar med gräddsås

(21)

Gryta à la chili con Karin

(13)
18 st
  • Ingredienser (18)
  • 1 kg potatis, i klyftor
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk flingsalt
  • 200 g färsk grönkål
  • Färsbiffar
  • 400 g kokta vita bönor, avrunna (på burk, bruttovikt)
  • 500 g lammfärs eller nötfärs
  • 1 dl yoghurt 10%
  • 1 dl russin
  • 2 msk finriven färsk ingefära
  • 2 vitlöksklyftor, rivna
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • olivolja, till stekning
  • Yoghurtsås
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 apelsin, skalad och skuren i små bitar
  • 1 msk finhackad rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • salt

Färsbiffar med bönor och yoghurtsås

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Dessa biffar gjorda på bönor, färs, yoghurt, russin och ingefära blir supersaftiga. Servera med potatisklyftor och en yoghurtsås smaksatt med apelsin.

Tillagningstid: 45 min
Ugnstemperatur:225º
6 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda potatisklyftorna med 1 msk olja och 1 tsk flingsalt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta mitt i ugnen ca 30 min. Riv grönkålen i bitar, vänd runt med 1 msk olja och 1 tsk flingsalt och rosta ovanpå potatisen de sista 5 min, de ska bli lätt krispiga.
  2. Mixa bönorna till en jämn smet och blanda med resten av ingredienserna till biffarna. Forma till små biffar med blöta händer. Stek i olja till fin färg på båda sidor. Blanda yoghurt, apelsin, rosmarin och vitlök. Smaka av med salt. Servera biffarna med potatisen, grönkålen och såsen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Helstekt biff med bönsallad

(11)

Viltgryta med grönsaker

(6)

Chutneyglaserad fläskytterfilé med bönsallad

(32)

Köttfärslimpa "fegvego" med brunsås och lingon

(6)

Traditionell chili

(49)

Bönköttbullar

(7)

Bönköttbullar med gräddsås

(21)

Gryta à la chili con Karin

(13)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies