
Färs- och böngryta med fullkornstagliatelle
Betyg (1-5):
Härligt mustig gryta med många kryddiga smaker, så som rött vin, rosmarin och vitlök.
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 1 msk olivolja
- 400 g köttfärs
- 0.5 dl finhackad färsk rosmarin och timjan
- 1 finhackad röd lök
- 3 finhackade vitlöksklyftor
- 2 finhackade morot
- 30 g finhackad selleri
- 2 dl rött vin
- 800 g hela tomater på burk
- 400 g fullkornstagliatelle
- 400 g avrunna och sköljda borlottibönor
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 dl parmesanost
- 0.5 tsk salt
Gör så här
- Hetta upp oljan. Bryn köttfärsen. Rör ner kryddor, lök, morötter samt sellerin. Fräs ytterligare 5 minuter. Häll i vinet och tomaterna. Låt puttra på svag värme cirka 30 minuter. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Häll i bönorna i grytan. Smaka av med salt och peppar. Servera med tagliatellen och parmesanost.
Färs- och böngryta med fullkornstagliatelle
Betyg (1-5):
Härligt mustig gryta med många kryddiga smaker, så som rött vin, rosmarin och vitlök.
Tillagningstid: 40 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Hetta upp oljan. Bryn köttfärsen. Rör ner kryddor, lök, morötter samt sellerin. Fräs ytterligare 5 minuter. Häll i vinet och tomaterna. Låt puttra på svag värme cirka 30 minuter. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
- Häll i bönorna i grytan. Smaka av med salt och peppar. Servera med tagliatellen och parmesanost.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!