Färgglada chokladflak
  • Tid 45 min + tid att stelna

Färgglada chokladflak

1 (1 betyg)

Färgglatt och gott godis med choklad.

  • Tillagningstid 45 min + tid att stelna
  • Ingredienser 3

Ingredienser

10 stycken
  • 0.5 dl grovhackade färgade chokladlinser
  • 150 g grovhackad mörk choklad
  • 150 g grovhackad vit choklad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Smält den mörka chokladen i mikro eller i en skål i vattenbad, låt svalna lite.

  2. 2

    Häll chokladen på bakplåtspapper i en liten långpanna och forma till en 15 x 15 centimeter stor platta. Låt nätt och jämnt stelna i kylskåp.

  3. 3

    Smält den vita chokladen i mikro eller i en skål i vattenbad och bred ovanpå den mörka chokladen. (Den vita chokladen blandar sig lätt med den mörka, det gör inget om det blir lite melerat.)

  4. 4

    Strö över hackade chokladlinser.

  5. 5

    Låt chokladen stelna och bryt i lagom stora flak.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Låt inte den mörka chokladen stelna för mycket, då skiktar sig lagren när du bräcker dem, är det för löst blandar det sig för mycket
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Linda

    Ett variant är att strö över krossade polkagrisar istället för chokladlinser, det blir supergott!