Färgglada chokladflak

Färgglada chokladflak

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Färgglatt och gott godis med choklad.

Tillagningstid: 45 minuter + tid att stelna
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 0.5 dl grovhackade färgade chokladlinser
  • 150 g grovhackad mörk choklad
  • 150 g grovhackad vit choklad

Gör så här

  1. Smält den mörka chokladen i mikro eller i en skål i vattenbad, låt svalna lite.
  2. Häll chokladen på bakplåtspapper i en liten långpanna och forma till en 15 x 15 centimeter stor platta. Låt nätt och jämnt stelna i kylskåp.
  3. Smält den vita chokladen i mikro eller i en skål i vattenbad och bred ovanpå den mörka chokladen. (Den vita chokladen blandar sig lätt med den mörka, det gör inget om det blir lite melerat.)
  4. Strö över hackade chokladlinser.
  5. Låt chokladen stelna och bryt i lagom stora flak.

Tips

Låt inte den mörka chokladen stelna för mycket, då skiktar sig lagren när du bräcker dem, är det för löst blandar det sig för mycket

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2012-12-05

Ett variant är att strö över krossade polkagrisar istället för chokladlinser, det blir supergott!

Liknande recept

Spara recept

Marängtårta med daim och jordgubbar

Betyg
Betyg
(111)
Spara recept

Sachertårta

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Chokladtårta med chokladmousse

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Smulpaj med blåbär och vit choklad

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Mandeltårta med choklad

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Nougatkakor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chokladsandwich med glass

Betyg
Betyg
(50)
Färgglada chokladflak
3 st
  • Ingredienser (3)
  • 0.5 dl grovhackade färgade chokladlinser
  • 150 g grovhackad mörk choklad
  • 150 g grovhackad vit choklad

Färgglada chokladflak

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Färgglatt och gott godis med choklad.

Tillagningstid: 45 minuter + tid att stelna
10 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält den mörka chokladen i mikro eller i en skål i vattenbad, låt svalna lite.
  2. Häll chokladen på bakplåtspapper i en liten långpanna och forma till en 15 x 15 centimeter stor platta. Låt nätt och jämnt stelna i kylskåp.
  3. Smält den vita chokladen i mikro eller i en skål i vattenbad och bred ovanpå den mörka chokladen. (Den vita chokladen blandar sig lätt med den mörka, det gör inget om det blir lite melerat.)
  4. Strö över hackade chokladlinser.
  5. Låt chokladen stelna och bryt i lagom stora flak.

Tips

Låt inte den mörka chokladen stelna för mycket, då skiktar sig lagren när du bräcker dem, är det för löst blandar det sig för mycket

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Linda

2012-12-05

Ett variant är att strö över krossade polkagrisar istället för chokladlinser, det blir supergott!

Liknande recept

Spara recept

Marängtårta med daim och jordgubbar

Betyg
Betyg
(111)
Spara recept

Sachertårta

Betyg
Betyg
(33)
Spara recept

Chokladtårta med chokladmousse

Betyg
Betyg
(65)
Spara recept

Smulpaj med blåbär och vit choklad

Betyg
Betyg
(25)
Spara recept

Vit chokladtryffel

Betyg
Betyg
(41)
Spara recept

Mandeltårta med choklad

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Nougatkakor

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Chokladsandwich med glass

Betyg
Betyg
(50)