Fänkålsstekta köttbullar med polenta

Betyg (1-5):
3.45 (11 betyg)

Variera smaken på köttbullarna - rulla dem i fänkålsfrön och servera med en god tomatsås.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (20)
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 kruka hackad persilja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 påse fänkålsfrön
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • Tomatsås:
  • 1 stor aubergine
  • 2 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk balsamvinäger
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • Polenta:
  • 8 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljong
  • 2 dl polenta
  • 1 msk smör
  • 1 dl finriven parmesan
  • Till servering:
  • 0.5 dl hackad persilja

Gör så här

  1. Skär aubergine i 1 cm stora tärningar. Sprid ut tärningarna på ett stort fat och salta. Låt stå i 15 min.
  2. Blanda färs, persilja, salt och peppar. Forma till ca 20 köttbullar. Rulla köttbullarna i fänkålsfrön så att de fastnar ordentligt. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek köttbullarna tills de har fin stekyta. Lägg åt sidan.
  3. Krama ut vätskan från auberginen med händerna. Stek aubergine och vitlök i pannan med lite mer olja. Stek gyllenbrunt, ca 8 min. Rör då och då.
  4. Tillsätt resten av ingredienserna i såsen och låt sjuda ca 10 min. Lägg köttbullarna i tomatsåsen och låt småputtra tills de är genomstekta, ca 5 min. Lägg gärna på ett lock.
  5. Koka upp vatten och buljongtärning. Tillsätt polenta. Låt sjuda på svag värme ca 5 min. Rör då och då. Rör ner smör och riven parmesan. Toppa med persilja vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Gremolatastekt biff

(1)

Viltköttbullar med lingon och senapssås

(7)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Karibisk köttgryta

(12)

Baconlindad järpe med primörer

(15)
20 st
  • Ingredienser (20)
  • 500 g nötfärs
  • 0.5 kruka hackad persilja
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 0.5 påse fänkålsfrön
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk salt
  • Tomatsås:
  • 1 stor aubergine
  • 2 msk olivolja
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk sweet chilisås
  • 2 msk balsamvinäger
  • 500 g krossade tomater
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • Polenta:
  • 8 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljong
  • 2 dl polenta
  • 1 msk smör
  • 1 dl finriven parmesan
  • Till servering:
  • 0.5 dl hackad persilja

Fänkålsstekta köttbullar med polenta

Betyg (1-5):
3.45 (11 betyg)

Variera smaken på köttbullarna - rulla dem i fänkålsfrön och servera med en god tomatsås.

Tillagningstid: 45 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skär aubergine i 1 cm stora tärningar. Sprid ut tärningarna på ett stort fat och salta. Låt stå i 15 min.
  2. Blanda färs, persilja, salt och peppar. Forma till ca 20 köttbullar. Rulla köttbullarna i fänkålsfrön så att de fastnar ordentligt. Hetta upp olja i en stekpanna. Stek köttbullarna tills de har fin stekyta. Lägg åt sidan.
  3. Krama ut vätskan från auberginen med händerna. Stek aubergine och vitlök i pannan med lite mer olja. Stek gyllenbrunt, ca 8 min. Rör då och då.
  4. Tillsätt resten av ingredienserna i såsen och låt sjuda ca 10 min. Lägg köttbullarna i tomatsåsen och låt småputtra tills de är genomstekta, ca 5 min. Lägg gärna på ett lock.
  5. Koka upp vatten och buljongtärning. Tillsätt polenta. Låt sjuda på svag värme ca 5 min. Rör då och då. Rör ner smör och riven parmesan. Toppa med persilja vid servering.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Rostbiff med currypotatissallad

(7)

Gremolatastekt biff

(1)

Viltköttbullar med lingon och senapssås

(7)

Chorizo- och mozzarellaköttbullar

(1)

Oxfilé med tartarsallad

(0)

Rostade rotfrukter med kassler

(21)

Karibisk köttgryta

(12)

Baconlindad järpe med primörer

(15)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies