Fänkålsglaserade revbensspjäll med myntasås

Betyg (1-5):
3.67 (6 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter + 3 timmar i ugn
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Reveben:
  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk malen spiskummin
  • 0.5 tsk malen koriander
  • Myntasås:
  • 1 dl finhackad färsk mynta
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • Glasering:
  • 1 dl spad
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 msk hela fänkålsfrön
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Pensla revbensspjällen med olivolja och massera in spiskummin och koriander. Lägg köttet i en ugnsfast form och sätt in i ugnen cirka 3 timmar.
  2. Blanda ingredienserna till myntasåsen. Låt den stå i rumstemperatur så att sockret löser sig.
  3. Ta ut revbensspjällen och häll över 1 dl av spadet i en stekpanna eller kastrull. Tillsätt sirap, fänkålsfrön och salt. Koka häftigt cirka 5 minuter så att blandningen tjocknar.
  4. Pensla revbensspjällen med fänkålsglaseringen och servera med myntasås.

Tips

Låg temperat ur och glasering är hemligheten bakom de bästa spjällen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne Styre

2013-12-21

Jättegott! Smarrigt även när det inte är jul.

Peter Styre

2012-12-07

Mycket gott och bra på julbordet. En klar femma

Liknande recept

Ört- och citronöverbakad lammstek

(8)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Gravad röding

(22)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Melonsallad med halloumi

(14)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(3)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Kokospanerade tonfiskbollar med doppsås

(8)
12 st
  • Reveben:
  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk malen spiskummin
  • 0.5 tsk malen koriander
  • Myntasås:
  • 1 dl finhackad färsk mynta
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • Glasering:
  • 1 dl spad
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 msk hela fänkålsfrön
  • 1 tsk salt

Fänkålsglaserade revbensspjäll med myntasås

Betyg (1-5):
3.67 (6 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter + 3 timmar i ugn
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Pensla revbensspjällen med olivolja och massera in spiskummin och koriander. Lägg köttet i en ugnsfast form och sätt in i ugnen cirka 3 timmar.
  2. Blanda ingredienserna till myntasåsen. Låt den stå i rumstemperatur så att sockret löser sig.
  3. Ta ut revbensspjällen och häll över 1 dl av spadet i en stekpanna eller kastrull. Tillsätt sirap, fänkålsfrön och salt. Koka häftigt cirka 5 minuter så att blandningen tjocknar.
  4. Pensla revbensspjällen med fänkålsglaseringen och servera med myntasås.

Tips

Låg temperat ur och glasering är hemligheten bakom de bästa spjällen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne Styre

2013-12-21

Jättegott! Smarrigt även när det inte är jul.

Peter Styre

2012-12-07

Mycket gott och bra på julbordet. En klar femma

Liknande recept

Ört- och citronöverbakad lammstek

(8)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

(2)

Gravad röding

(22)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Melonsallad med halloumi

(14)

Kryddrubbade kycklingmedaljonger med raw slaw-sallad

(3)

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

(1)

Kokospanerade tonfiskbollar med doppsås

(8)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies