Fänkålsglaserade revbensspjäll med myntasås

Betyg (1-5):
3.67 (6 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter + 3 timmar i ugn
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Reveben:
  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk malen spiskummin
  • 0.5 tsk malen koriander
  • Myntasås:
  • 1 dl finhackad färsk mynta
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • Glasering:
  • 1 dl spad
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 msk hela fänkålsfrön

Gör så här

  1. Pensla revbensspjällen med olivolja och massera in spiskummin och koriander. Lägg köttet i en ugnsfast form och sätt in i ugnen cirka 3 timmar.
  2. Blanda ingredienserna till myntasåsen. Låt den stå i rumstemperatur så att sockret löser sig.
  3. Ta ut revbensspjällen och häll över 1 dl av spadet i en stekpanna eller kastrull. Tillsätt sirap, fänkålsfrön och salt. Koka häftigt cirka 5 minuter så att blandningen tjocknar.
  4. Pensla revbensspjällen med fänkålsglaseringen och servera med myntasås.

Tips

Låg temperat ur och glasering är hemligheten bakom de bästa spjällen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne Styre

2013-12-21

Jättegott! Smarrigt även när det inte är jul.

Peter Styre

2012-12-07

Mycket gott och bra på julbordet. En klar femma

Liknande recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära - Coop

(0)

Inlagd sill - Coop

(15)

Godaste köttbullarna - Coop

(0)

Grillplanka med chimichurripotatissallad - Coop

(1)

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Rostbiff med currypotatissallad - Coop

(7)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax - Coop

(1)
11 st
  • Reveben:
  • 1 kg tjocka revbensspjäll
  • 1 msk olivolja
  • 0.5 tsk malen spiskummin
  • 0.5 tsk malen koriander
  • Myntasås:
  • 1 dl finhackad färsk mynta
  • 1 msk strösocker
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk vatten
  • Glasering:
  • 1 dl spad
  • 1 dl ljus sirap
  • 1 msk hela fänkålsfrön

Fänkålsglaserade revbensspjäll med myntasås

Betyg (1-5):
3.67 (6 betyg)

Tillagningstid: 20 minuter + 3 timmar i ugn
Ugnstemperatur:125º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Pensla revbensspjällen med olivolja och massera in spiskummin och koriander. Lägg köttet i en ugnsfast form och sätt in i ugnen cirka 3 timmar.
  2. Blanda ingredienserna till myntasåsen. Låt den stå i rumstemperatur så att sockret löser sig.
  3. Ta ut revbensspjällen och häll över 1 dl av spadet i en stekpanna eller kastrull. Tillsätt sirap, fänkålsfrön och salt. Koka häftigt cirka 5 minuter så att blandningen tjocknar.
  4. Pensla revbensspjällen med fänkålsglaseringen och servera med myntasås.

Tips

Låg temperat ur och glasering är hemligheten bakom de bästa spjällen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Susanne Styre

2013-12-21

Jättegott! Smarrigt även när det inte är jul.

Peter Styre

2012-12-07

Mycket gott och bra på julbordet. En klar femma

Liknande recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära - Coop

(0)

Inlagd sill - Coop

(15)

Godaste köttbullarna - Coop

(0)

Grillplanka med chimichurripotatissallad - Coop

(1)

Krämig wasabisill - Coop

(6)

Rostbiff med currypotatissallad - Coop

(7)

Bowl med sashimilax - Coop

(2)

Dillslungade grönsaker med rimmad lax - Coop

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies