Linsbiffar med myntavinägrett

Linsbiffar med myntavinägrett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Linsbiffar med sötpotatis och halloumi. Ringla över myntavinägretten vid stekningen. Extra goda om de serveras i salldsblad med yoghurtsås och tunt skivad rödlök.

Tillagningstid: 40 min
3 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 300 g sötpotatis
  • 1 dl kokta röda linser, på burk, avsköljda
  • 100 g halloumi, finriven
  • 1 selleristjälk, fintärnad
  • 1 liten vitlöksklyfta, finriven
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 krm cayennepeppar
  • olivolja, till stekning
  • Myntavinägrett
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 msk vatten
  • 2 tsk neutral olja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • Till servering
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl naturell yoghurt
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 liten rödlök, tunt skivad
  • myntablad

Gör så här

  1. Skala och koka sötpotatisen i saltat vatten. Pressa ner potatisen i en bunke och vänd runt med linser, halloumi, selleri, vitlök och potatismjöl. Salta och krydda med cayennepeppar.
  2. Mixa mynta med vatten, olja och vinäger till grön fin färg. Forma smeten till små biffar, med blöta händer, och lägg direkt ner i en het stekpanna med olja.
  3. Skeda över lite av myntavinägretten på biffarna innan de vänds och steks på andra sidan.
  4. Blanda majonnäs, yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och vänd ner lite av myntavinägretten i såsen vid servering. Servera biffarna med såsen, skivad rödlök och mynta.

Servering

Plättarna kan gärna serveras i salladsblad.

Tips

Serveras på buffébordet eller med ugnsrostade små potatisar.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2021-10-24

Testade med blötlagda, okokta linser idag och det blev helt perfekt!

Lena

2021-08-30

Jättegoda, men nästa gång tar jag nog mixade blötlagda linser istället för kokta, för att få lite mer tuggmotstånd i biffarna.

Emelie Charlotta

2019-01-14

Gott men lite lite för att räcka som middag.

Linsbiffar med myntavinägrett
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 300 g sötpotatis
  • 1 dl kokta röda linser, på burk, avsköljda
  • 100 g halloumi, finriven
  • 1 selleristjälk, fintärnad
  • 1 liten vitlöksklyfta, finriven
  • 2 msk potatismjöl
  • 2 krm cayennepeppar
  • olivolja, till stekning
  • Myntavinägrett
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 msk vatten
  • 2 tsk neutral olja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • Till servering
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl naturell yoghurt
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 liten rödlök, tunt skivad
  • myntablad

Linsbiffar med myntavinägrett

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Linsbiffar med sötpotatis och halloumi. Ringla över myntavinägretten vid stekningen. Extra goda om de serveras i salldsblad med yoghurtsås och tunt skivad rödlök.

Tillagningstid: 40 min
3 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och koka sötpotatisen i saltat vatten. Pressa ner potatisen i en bunke och vänd runt med linser, halloumi, selleri, vitlök och potatismjöl. Salta och krydda med cayennepeppar.
  2. Mixa mynta med vatten, olja och vinäger till grön fin färg. Forma smeten till små biffar, med blöta händer, och lägg direkt ner i en het stekpanna med olja.
  3. Skeda över lite av myntavinägretten på biffarna innan de vänds och steks på andra sidan.
  4. Blanda majonnäs, yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och vänd ner lite av myntavinägretten i såsen vid servering. Servera biffarna med såsen, skivad rödlök och mynta.

Servering

Plättarna kan gärna serveras i salladsblad.

Tips

Serveras på buffébordet eller med ugnsrostade små potatisar.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Lena

2021-10-24

Testade med blötlagda, okokta linser idag och det blev helt perfekt!

Lena

2021-08-30

Jättegoda, men nästa gång tar jag nog mixade blötlagda linser istället för kokta, för att få lite mer tuggmotstånd i biffarna.

Emelie Charlotta

2019-01-14

Gott men lite lite för att räcka som middag.