Linsbiffar med myntavinägrett
  • Tid 40 min

Linsbiffar med myntavinägrett

4.33 (3 betyg)

Linsbiffar med sötpotatis och halloumi. Ringla över myntavinägretten vid stekningen. Extra goda om de serveras i salldsblad med yoghurtsås och tunt skivad rödlök.

  • Tillagningstid 40 min
  • Ingredienser 19

Ingredienser

3 portioner
  • 300 g sötpotatis
  • 1 dl kokta röda linser, på burk, avsköljda
  • 100 g halloumi, finriven
  • 1 selleristjälk, fintärnad
  • 1 liten vitlöksklyfta, finriven
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 krm cayennepeppar
  • olivolja, till stekning
Myntavinägrett
  • 1 kruka färsk mynta
  • 1 msk vatten
  • 2 tsk neutral olja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
Till servering
  • 0.5 dl majonnäs
  • 0.5 dl naturell yoghurt
  • 0.5 vitlöksklyfta, finriven
  • salt
  • 1 liten rödlök, tunt skivad
  • myntablad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och koka sötpotatisen i saltat vatten. Pressa ner potatisen i en bunke och vänd runt med linser, halloumi, selleri, vitlök och potatismjöl. Salta och krydda med cayennepeppar.

  2. 2

    Mixa mynta med vatten, olja och vinäger till grön fin färg. Forma smeten till små biffar, med blöta händer, och lägg direkt ner i en het stekpanna med olja.

  3. 3

    Skeda över lite av myntavinägretten på biffarna innan de vänds och steks på andra sidan.

  4. 4

    Blanda majonnäs, yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och vänd ner lite av myntavinägretten i såsen vid servering. Servera biffarna med såsen, skivad rödlök och mynta.

Servering

Plättarna kan gärna serveras i salladsblad.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Serveras på buffébordet eller med ugnsrostade små potatisar.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Emelie Charlotta

    Gott men lite lite för att räcka som middag.