
Linsbiffar med myntavinägrett
Linsbiffar med sötpotatis och halloumi. Ringla över myntavinägretten vid stekningen. Extra goda om de serveras i salldsblad med yoghurtsås och tunt skivad rödlök.
- 300 g sötpotatis
- 1 dl kokta röda linser, på burk, avsköljda
- 100 g halloumi, finriven
- 1 selleristjälk, fintärnad
- 1 liten vitlöksklyfta, finriven
- 2 msk potatismjöl
- 2 krm cayennepeppar
- olivolja, till stekning
- Myntavinägrett
- 1 kruka färsk mynta
- 1 msk vatten
- 2 tsk neutral olja
- 1 tsk vitvinsvinäger
- Till servering
- 0.5 dl majonnäs
- 0.5 dl naturell yoghurt
- 0.5 vitlöksklyfta, finriven
- 1 liten rödlök, tunt skivad
- myntablad
Gör så här
- Skala och koka sötpotatisen i saltat vatten. Pressa ner potatisen i en bunke och vänd runt med linser, halloumi, selleri, vitlök och potatismjöl. Salta och krydda med cayennepeppar.
- Mixa mynta med vatten, olja och vinäger till grön fin färg. Forma smeten till små biffar, med blöta händer, och lägg direkt ner i en het stekpanna med olja.
- Skeda över lite av myntavinägretten på biffarna innan de vänds och steks på andra sidan.
- Blanda majonnäs, yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och vänd ner lite av myntavinägretten i såsen vid servering. Servera biffarna med såsen, skivad rödlök och mynta.
Servering
Tips

Serveras på buffébordet eller med ugnsrostade små potatisar.
Linsbiffar med myntavinägrett
Linsbiffar med sötpotatis och halloumi. Ringla över myntavinägretten vid stekningen. Extra goda om de serveras i salldsblad med yoghurtsås och tunt skivad rödlök.
Gör så här
- Skala och koka sötpotatisen i saltat vatten. Pressa ner potatisen i en bunke och vänd runt med linser, halloumi, selleri, vitlök och potatismjöl. Salta och krydda med cayennepeppar.
- Mixa mynta med vatten, olja och vinäger till grön fin färg. Forma smeten till små biffar, med blöta händer, och lägg direkt ner i en het stekpanna med olja.
- Skeda över lite av myntavinägretten på biffarna innan de vänds och steks på andra sidan.
- Blanda majonnäs, yoghurt och vitlök. Smaka av med salt och vänd ner lite av myntavinägretten i såsen vid servering. Servera biffarna med såsen, skivad rödlök och mynta.
Servering
Tips

Serveras på buffébordet eller med ugnsrostade små potatisar.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
2021-10-24
Testade med blötlagda, okokta linser idag och det blev helt perfekt!
2021-08-30
Jättegoda, men nästa gång tar jag nog mixade blötlagda linser istället för kokta, för att få lite mer tuggmotstånd i biffarna.
2019-01-14
Gott men lite lite för att räcka som middag.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!
Lena
2021-10-24
Testade med blötlagda, okokta linser idag och det blev helt perfekt!
Lena
2021-08-30
Jättegoda, men nästa gång tar jag nog mixade blötlagda linser istället för kokta, för att få lite mer tuggmotstånd i biffarna.
Emelie Charlotta
2019-01-14
Gott men lite lite för att räcka som middag.