Falafel med tomatsås

Falafel med tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Perfekt vardagsrätt med couscous, falafel och tomatsås som toppas med sallad och vitlökssås.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 3 dl couscous
  • 700 g frysta falafel
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 300 g isbergssallad
  • 1 kruka mynta
  • Tomatsås
  • 2 gula lökar, hackade
  • 1 dl olivolja
  • 1.5 liter krossade tomater
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 2 tsk vinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Fräs löken i olja tills den är mjuk. Häll i krossade tomater, vitlök, vinäger, socker och salt.
  2. Låt sjuda ca 20 min. Mixa såsen slät med en stavmixer. Smaka av med ev mer socker och salt.
  3. Tillaga couscous enligt anvisning på förpackningen. Stek falafeln i olja tills de är genomvarma.
  4. Smaka av yoghurten med vitlök, salt och peppar. Servera falafeln med couscous, tomatsås, yoghurtsås och en sallad på isberg och mynta.

Tips

Tomatsåsen är gjord i större mängd för att räcka till ytterligare en middag.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Quinoasallad med lammfärsburgare

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tabbouleh med quinoa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Korv- och couscouspytt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Couscoussallad med halloumi

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Lunchlådesallad

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Sultanens couscous

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Quinoa med rostad sötpotatis och chipotledressing

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)
Falafel med tomatsås
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 dl couscous
  • 700 g frysta falafel
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 300 g isbergssallad
  • 1 kruka mynta
  • Tomatsås
  • 2 gula lökar, hackade
  • 1 dl olivolja
  • 1.5 liter krossade tomater
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 2 tsk vinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt

Falafel med tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Perfekt vardagsrätt med couscous, falafel och tomatsås som toppas med sallad och vitlökssås.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Fräs löken i olja tills den är mjuk. Häll i krossade tomater, vitlök, vinäger, socker och salt.
  2. Låt sjuda ca 20 min. Mixa såsen slät med en stavmixer. Smaka av med ev mer socker och salt.
  3. Tillaga couscous enligt anvisning på förpackningen. Stek falafeln i olja tills de är genomvarma.
  4. Smaka av yoghurten med vitlök, salt och peppar. Servera falafeln med couscous, tomatsås, yoghurtsås och en sallad på isberg och mynta.

Tips

Tomatsåsen är gjord i större mängd för att räcka till ytterligare en middag.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Quinoasallad med lammfärsburgare

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Tabbouleh med quinoa

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Korv- och couscouspytt

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Couscoussallad med halloumi

Betyg
Betyg
(76)
Spara recept

Lunchlådesallad

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Sultanens couscous

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Quinoa med rostad sötpotatis och chipotledressing

Betyg
Betyg
(26)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(3)