Falafel med tomatsås

Falafel med tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Perfekt vardagsrätt med couscous, falafel och tomatsås som toppas med sallad och vitlökssås.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
  • 3 dl couscous
  • 700 g frysta falafel
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 300 g isbergssallad
  • 1 kruka mynta
  • Tomatsås
  • 2 gula lökar, hackade
  • 1 dl olivolja
  • 1.5 liter krossade tomater
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 2 tsk vinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt

Gör så här

  1. Fräs löken i olja tills den är mjuk. Häll i krossade tomater, vitlök, vinäger, socker och salt.
  2. Låt sjuda ca 20 min. Mixa såsen slät med en stavmixer. Smaka av med ev mer socker och salt.
  3. Tillaga couscous enligt anvisning på förpackningen. Stek falafeln i olja tills de är genomvarma.
  4. Smaka av yoghurten med vitlök, salt och peppar. Servera falafeln med couscous, tomatsås, yoghurtsås och en sallad på isberg och mynta.

Tips

Tomatsåsen är gjord i större mängd för att räcka till ytterligare en middag.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elisabeth

2021-12-12

Blev mycket gott, kommer att göra det fler gånger.

Falafel med tomatsås
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 3 dl couscous
  • 700 g frysta falafel
  • 3 dl yoghurt 10%
  • 1 vitlöksklyfta, riven
  • 300 g isbergssallad
  • 1 kruka mynta
  • Tomatsås
  • 2 gula lökar, hackade
  • 1 dl olivolja
  • 1.5 liter krossade tomater
  • 3 vitlöksklyftor, skivade
  • 2 tsk vinäger
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk salt

Falafel med tomatsås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Perfekt vardagsrätt med couscous, falafel och tomatsås som toppas med sallad och vitlökssås.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner

Gör så här

  1. Fräs löken i olja tills den är mjuk. Häll i krossade tomater, vitlök, vinäger, socker och salt.
  2. Låt sjuda ca 20 min. Mixa såsen slät med en stavmixer. Smaka av med ev mer socker och salt.
  3. Tillaga couscous enligt anvisning på förpackningen. Stek falafeln i olja tills de är genomvarma.
  4. Smaka av yoghurten med vitlök, salt och peppar. Servera falafeln med couscous, tomatsås, yoghurtsås och en sallad på isberg och mynta.

Tips

Tomatsåsen är gjord i större mängd för att räcka till ytterligare en middag.

Sara Begner, Chef för Coops provkök

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Elisabeth

2021-12-12

Blev mycket gott, kommer att göra det fler gånger.